Nieuw op 3voor12radio: Van She, Porter Robinson en Jake Bugg

Jonge troubadour Jake Bugg single van de week met Lightning Bolt

Menno Visser ,

Drie nieuwe artiesten op 3voor12radio deze week: Australische electropop van Van She, Britse singer-songwriter pop van Jake Bugg en Amerikaanse electropop van Porter Robinson. Jake Bugg scoort de single van de week met Lightning Bolt.Vier nieuwe singles deze week op 3voor12radio: folkpop van San Cisco, seventies pop van Anne Soldaat, dubstep van Knife Party en Britpop van The Vaccines. Die laatsten hebben de 3voor12 Single van de Week met Teenage Icon.

De nieuwe 3voor12radio Single van de Week is:

Jake Bugg - Lightning Bolt (Universal)
Amsterdam is cool en dat weet deze pas 18-jarige Brit maar al te zeer. De singer-songwriter nam in onze hoofdstad zijn lo-fi clip op. De verwachtingenrond deze jongeman uit Clifton zijn hooggespannen, Bob Dylan mag wel uitkijken. Ene Noel Gallagher vindt Bugg zelfs zo goed dat hij hem adopteert op zijn toer.

Ook nieuw op de 3voor12radio playlist:

Van She - Jamaica (NEWS)
Anders dan je vast denkt: Van She is een hij. Een Australier die Matt Van Schie heet, om precies te zijn. Met zijn electropopband een bekende naam is in het remixcircuit. Vanuit Sydney komt nu het tweede album My Idea Of Happiness, waarop ook deze fruitige nazomerhit staat.

Porter Robinson - Language (Spinnin')
Skrillex heeft vele vrienden, waaronder deze pas twintigjarige Amerikaanse producer uit North Carolina. Robinson bracht al een track uit op het OWSLA label van Skrillex. Deze wat rustiger electropop track was al een hit in Engeland. Robinson begon al op zijn dertiende met produceren op zijn zolderkamertje en die ervaring kun je horen.
 

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

Verder nog op de 3voor12 radio playlist:
Grizzly Bear - Yet Again (V2, 4e week)
Gaslight Anthem - Howl (Universal, 4e week)
Fresku - Op De Hoogte (TopNotch, 3e week)
Alt-J - Tesselate (PIAS, 3e week)
The Vaccines - Teenage Icon (Sony, 2e week)
San Sisco - Rocket Ship (Island City Records, 2e week)
Anne Soldaat - Maybe (Excelsior, 2e week)
Knife Party - Bonfire (Warner, 2e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.