Lucky Fonz III en Wouter Hamel gaan met elkaar in duet

En gaven al een voorproefje over de telefoon

Redactie 3voor12 ,

Opeens verscheen er gistermiddag een foto op twitter, van Lucky Fonz III en Wouter Hamel samen in de studio. Een onwaarschijnlijk duo: de excentrieke troubadour, onze eigen Bob Dylan, in samenwerking met de blonde jazzpopjongen die tot in Japan wordt omarmd. Gisteravond belde Roosmarijn Reijmer in 3voor12radio voor opheldering met beide muzikanten. "We hebben een klik omdat we allebei zulke gouden keeltjes hebben,” aldus Fonz.

Inderdaad, het gerucht werd bevestigd: er is een "echt" duet in de maak tussen Lucky Fonz III en Wouter Hamel, dat wordt opgenomen in de studio van Simon Akkermans in Kytopia. Lucky legde aan Roosmarijn uit dat hij al jarenlang fan van Wouter Hamel is. "Jaren geleden was ik bij de presentatie van zijn eerste album, toen dacht ik: ik ga een liedje voor hem schrijven, dan kan hij er een hit van maken in Taiwan."

Dit nummer werd alleen nooit helemaal afgemaakt en raakte daardoor in vergetelheid. Niet lang geleden vroeg Wouter Hamel aan Lucky Fonz III of hij hem wilde bijstaan voor een optreden in het Concertgebouw. Hamel bleek namelijk ook fan van Fonz. “Laten we dan samen dat nummer afmaken zodat wij het daar kunnen zingen”, stelde Fonz voor.

De kant van Hamel zijn verhaal is iets korter, vertelt hij even later aan Roosmarijn. "Ik hoorde van een vriendin dat Lucky Fonz III een liedje voor me had geschreven, maar het niet durfde te laten horen. Dat was al in 2007 of 2008." “Dit lied is al vijf jaar in de maak, nog nooit heb ik zo lang aan een nummer gezeten”, zei Fonz. Dat klinkt bijna als een "ik vind je leuk maar durf het niet te zeggen", aldus Roosmarijn. Fonz: "Maar zo is het ook! We hebben ook een klik omdat we allebei zulke gouden keeltjes hebben."

Op aandringen van Roosmarijn zongen ze alvast een couplet dat, ook al niet in perfecte harmonie, veelbelovend overkwam. Vooralsnog hebben ze geen idee wanneer het nummer uitkomt. Het plan is wel dat het nummer volgende week klaar is. Of het nummer uitkomt is voor Fonz geen eerste prioriteit: “Voor mij is het vooral een ode aan Wouter.”