Skip & Die staat in de startblokken Skip & Die staat in de startblokken

Sprint naar succes dankzij debuutalbum en optreden bij DWDD

, Laurence Tanamal

Skip & Die staat in de startblokken

Sprint naar succes dankzij debuutalbum en optreden bij DWDD

Laurence Tanamal ,

Het gaat goed met Skip & Die. Hun debuutalbum Riots in the Jungle is sinds kort uit, te downloaden op iTunes en staat momenteel op de Luisterpaal. Vanavond mag de groep hun minute of fame opeisen met een optreden bij De Wereld Draait Door, waar zij met hun Afro-electrobeat de studio tijdelijk in een moderne jungle zullen veranderen.

De laatste keer dat wij Cata.Pirata spraken was voorafgaand aan het laatste Lowlands festival. In de tussentijd hebben zij niet stilgezeten. "Het gaat heel goed! Wij hebben het megadruk momenteel. Onze debuutplaat is geprint, te koop op iTunes en staat op de Luisterpaal. Wij zijn super energized en positief," zegt Cata terwijl zij zich tussen de voorbereidingen voor het DWDD-optreden in gesetteld heeft met een muntthee. Veel tijd om reacties op te pikken over hun album hebben ze nog niet gehad. "Wij hebben toevallig vandaag nog veel reacties op Twitter voorbij zien komen over ons album, en daaruit maken wij alleen maar positieve berichten op."

Meer positief geluid komt uit de Franse gebieden. "Er staan al zes recensies over ons album in de Franse bladen en die zijn allemaal zeer positief." Het is geen toeval dat de band momenteel precies in dat land opgepikt wordt. "Ons label Crammed is gevestigd in Brussel, dat zorgt ervoor dat wij ook veel aandacht vanuit Frankrijk naar ons toe kunnen trekken. Onze stijl lijkt ook erg goed opgepikt te worden bij de Franse luisteraars." Een groot deel van het Nederlands publiek dat de band nog niet in het vizier had, zal vanavond bij DWDD voor het eerst kennismaken met de band. "Heel leuk, want nu bereiken wij mensen die ons over het algemeen niet zo makkelijk tegen zouden komen." De band zal vanavond hun eerste single Love Jihad spelen.

Riots in the Jungle is pas net uit, maar dat betekent niet dat de band rustig aan doet met het produceren van nieuw materiaal. Hun creativiteit kent nog geen grenzen, vooral als je bedenkt dat ze tonnen ideeën hadden om hun album uit samen te stellen. "We willen alweer beginnen met het maken van nieuwe dingen, iets waar wij erg veel zin in hebben." Wat er gaat gebeuren met de 70 uur aan videomateriaal dat Cata heeft opgenomen tijdens hun tijd in Zuid-Afrika, moeten zij nog even bezien. "Het is wel de bedoeling dat wij hier nog mee gaan werken, maar momenteel hebben wij weinig tijd. Wel gebruik ik delen van de opnames voor het maken van de video voor Jungle Riot, wat ook de nieuwe single zal worden."

Het debuutalbum Riots in the Jungle is vanaf begin oktober verkrijgbaar en momenteel te beluisteren op de Luisterpaal. Vanavond treden zij op bij De Wereld Draait Door op Nederland 3.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12