Metropole Orkest vraagt aandacht met Tweetphony Metropole Orkest vraagt aandacht met Tweetphony

Omroeporkest in voortbestaan bedreigd

, Atze de Vrieze

Metropole Orkest vraagt aandacht met Tweetphony

Omroeporkest in voortbestaan bedreigd

Atze de Vrieze ,

Ludieke actie van het Metropole Orkest: twitter je eigen stukje muziek, en het omroeporkest voert het voor je uit. Onder het motto: Tweetphony. Op die manier hoopt het orkest aandacht te genereren. Het orkest dreigt per 1 augustus volgend jaar opgeheven te worden. Het is een van de grootste slachtoffers van de cultuurbezuinigingen van staatssecretaris Halbe Zijlstra.

Het idee is simpel: op de speciale website Tweetphony.nl kun je een eigen stukje muziek inspelen, dat vervolgens via Twitter verspreid wordt. Dat levert ongetwijfeld een kolderieke reeks tweets op, want de noten zullen ogen als codetaal (bijvoorbeeld: abbcaggf). Hoornist Pieter Hunfeld zegt: "Het 52-koppig Metropole Orkest zal het stukje muziek vervolgens inspelen en zo snel mogelijk terug sturen naar de Twitteraar."

Met Tweetphony hoopt het Metropole Orkest keihard de timelines van Nederlanders in te knallen, die ongemerkt regelmatig naar het orkest luisteren. Het Metropole werkt regelmatig samen met popacts. "We hebben net een tournee gedaan met Tori Amos, en gewerkt met Michael Kiwanuka en Jonathan Jeremiah. Van die laatste samenwerking is onlangs een cd uitgekomen. En misschien hoor je ons wel met de tune van een radioprogramma. Wij zijn springlevend, we bereiken bijna iedere Nederlander elke dag."

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12