3voor12 Presenteert documentaire over Big Star op het IDFA 3voor12 Presenteert documentaire over Big Star op het IDFA

15 muziekdocumentaires geselecteerd voor het programma IDFA@Melkweg

, Willem van Zeeland

3voor12 Presenteert documentaire over Big Star op het IDFA

15 muziekdocumentaires geselecteerd voor het programma IDFA@Melkweg

Willem van Zeeland ,

Tijdens het IDFA vindt op 21 november in de Melkweg in Amsterdam de wereldpremière plaats van Big Star - Nothing Can Hurt Me, een documentaire over de legendarische Amerikaanse cultband Big Star, ook wel bekend als 'the best band you never heard of'. Deze première is onderdeel van IDFA@Melkweg, een festival binnen het IDFA dat zich afspeelt in de Melkweg en zich volledig richt op muziekdocumentaires.

Big Star is een band uit de jaren zeventig die werd geleid door Alex Chilton. Hij had in 1967 op 17-jarige leeftijd een wereldhit met zijn band The Box Tops met het nummer The Letter. Big Star maakte drie albums die bij verschijnen nauwelijks iets deden en die ook slecht gedistribueerd werden. Pas in de jaren tachtig en negentig krijgt Big Star alsnog een cultstatus als de band door onder andere R.E.M., Teenage Fanclub en The Posies wordt genoemd als groot voorbeeld. Na afloop van de film zal een all star tribute-band onder leding van Jan Bart Meijers nummers van Big Star spelen. Onder de vocalisten bevinden zich Tim Knol, Jon Auer en Ken Stringfellow van the Posies, Jelle Paulusma van Daryll-Ann, Jacob de Greeuw van Johan, Denvis en Bella Hay. Het concert wordt opgenomen door 3voor12 en is later terug te zien op de website en op Cultura24.

IDFA@Melkweg toont tussen 14 en 25 november een selectie van vijftien van de beste muziekdocumentaires van het afgelopen jaar. Ze draaien onder andere Charles Bradley: Soul Of America en Ghost Of Piramida over Efterklang.

Lees hier meer over het programma IDFA@Melkweg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12