Nieuw op 3voor12 Radio: The xx, Yeasayer, Kendrick Lamar en Moss

Moss 3voor12 Single van de Week met We Never Part

Menno Visser ,

Nieuwe muziek deze week op 3voor12 Radio van de Britse fluisterpopband The xx, de experimentele New Yorkse indieband Yeasayer en van de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar. De indiepopsong We Never Part van het Amsterdamse Moss is de verse Single van de Week. Deze week zijn in 3voor12 Radio onder meer kaarten voor de clubtoer van Kraantje Pappie en verder passepartouts te winnen voor het Crossing Border festival. Op maandag staat het programma in het teken van de 3voor12 Radio newsnight. Met een overzicht van nieuws en muziek van de maand oktober.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Moss - We Never Part (Excelsior)
Kinderfilms hebben tegenwoordig geen kinderachtige liedjes. De eerste track die loskomt van Koning van Katoren - naar het boek van Jan Terlouw - is van niemand minder dan van de veel geprezen Amsterdamse indieband Moss. Meer dan zomaar een tussendoortje na hun derde album Ornaments.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

The xx - Chained (V2)
Intieme indie, daarin excelleert deze Londense band. Hun debuutalbum xx was meteen al een classic.  Na Angels is dit de tweede single van hun tweede album Coexist. Op Lowlands was het al stampvol in de tent en binnen geen tijd was hun optreden op 22 november in het kloeke Vredenburg Leidsche Rijn uitverkocht.

Yeasayer - Reagan's Skeleton (PIAS)
Een liedje over het geraamte van de voormalige Amerikaanse president Reagan, ja hoor. Alles is mogelijk met deze New Yorkse experimentele indieband: In 2010 scoorden ze nog een Megahit met O.N.E.. Dit nummer komt van hun derde album Fragant World, dat ze 5 december live komen spelen in Paradiso.

Kendrick Lamar - Swimming Pools (Drank) (Universal)
Eens in de zoveel tijd ontploft er een plaat in de Amerikaanse hiphopwereld. Dit is er zo eentje van de 25-jarige rapper uit Californie. Zijn naam stond al in de telefoon van Dr. Dre, Drake, Lil'Wayne en Pharrell Williams en hij had al de nodige mixtapes en een album op een klein label uit. Maar zijn tweede album good kid, m.A.A.d city knalt op twee binnen in de Amerikaanse albumcharts. Dit spannende Swimming Pools is daarvan de eerste Nederlandse single.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Turboweekend - On My Side (EMI, 5e week)
Madeon - Finale (Popcultur, 4e week)
Palio Superspeed Donkey - Mr. Dickhead (Top Notch, 4e week)
Monsta - Holdin' On (Nero & Skrillex remix) (OWSLA, 3e week)
Roses Gabor - Stars (PIAS, 2e week)
Major Lazer - Jah No Partial (V2, 2e week)
Django Django - Waveforms (Warner, 2e week)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdagavond tussen 22:00 en 01:00 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.