Nieuw op 3voor12 Radio: Allah-Las en Bastille Nieuw op 3voor12 Radio: Allah-Las en Bastille

Allah-Las 3voor12 Single van de Week met Tell Me

, Christiaan Walraven

Nieuw op 3voor12 Radio: Allah-Las en Bastille

Allah-Las 3voor12 Single van de Week met Tell Me

Christiaan Walraven ,

Nieuwe muziek deze week op 3voor12 Radio van de eigenwijze Britse band Bastille. De retropopsong Tell Me van het Californische Allah-Las is de verse Single van de Week. Deze week zijn in 3voor12 Radio onder meer kaarten voor Django Django en 3voor12 Presenteert... Palio SuperSpeed Donkey en verder passe-partouts te winnen voor het Buma Rotterdam Beats festival. Op donderdag komt Spinvis langs als co-host van het programma samen met Roosmarijn Reijmer.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Allah-Las - Tell Me
Afgelopen had Allah-Las al het Album van de Week, maar ook de losse nummers zijn van hoge kwaliteit, zoals deze single Tell Me. Een superslim popliedje verpakt in een retrojasje. De band uit Los Angeles gebruikt geen elektronica, maar swingt van de plaat met sterke hooks en een verslavend gitaargeluid. Eenmaal gegrepen door dit liedje wil je vanzelf meer. In december komt de band voor vier optredens naar Nederland.

Nieuw deze week op de 3voor12 Radio playlist:

Bastille - Flaws
In thuisland Engeland speelde Bastille dit jaar al meer dan 30 festivals, en dat met enkel twee singles op zak. Het derde wapenfeit van de band, Flaws, toont aan dat je ook zonder gitaar of bas een prachtig popliedje kunt schrijven. Laat de Europese festivals maar vast uitkijken, want met een album gepland in maart zou deze band zo maar een smaakmaker kunnen worden in 2013.

Tweede week op de 3voor12 Radio playlist:

Yeasayer - Reagan's Skeleton (PIAS)
Een liedje over het geraamte van de voormalige Amerikaanse president Reagan, ja hoor. Alles is mogelijk met deze New Yorkse experimentele indieband: In 2010 scoorden ze nog een Megahit met O.N.E.. Dit nummer komt van hun derde album Fragant World, dat ze 5 december live komen spelen in Paradiso.

Kendrick Lamar - Swimming Pools (Drank) (Universal)
Eens in de zoveel tijd ontploft er een plaat in de Amerikaanse hiphopwereld. Dit is er zo eentje van de 25-jarige rapper uit Californie. Zijn naam stond al in de telefoon van Dr. Dre, Drake, Lil'Wayne en Pharrell Williams en hij had al de nodige mixtapes en een album op een klein label uit. Maar zijn tweede album good kid, m.A.A.d city knalt op twee binnen in de Amerikaanse albumcharts. Dit spannende Swimming Pools is daarvan de eerste Nederlandse single.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Palio Superspeed Donkey - Mr. Dickhead (Top Notch, 5e week)
Monsta - Holdin' On (Nero & Skrillex remix) (OWSLA, 4e week)
Roses Gabor - Stars (PIAS, 3e week)
Major Lazer - Jah No Partial (V2, 3e week)
Django Django - Waveforms (Warner, 3e week)
The XX - Chained (V2, 2e week)
Yeasayer - Reagan's Skeleton (PIAS, 2e week)
Kendrick Lamar - Swimming Pools (Drank) (Universal, 2e week)
Moss - We Never Part (Excelsior, 2e week)

3voor12 Album van de Week

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdagavond tussen 22:00 en 01:00 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12