Henk Krol (50+) haalt uit naar Robbie Williams

Politicus windt zich op over slaan bejaarde vrouw

Atze de Vrieze ,

Henk Krol van de partij 50+ haalt uit naar Robbie Williams. De popzanger slaat in de videoclip van zijn nieuwe single Candy een bejaarde vrouw recht in het gezicht, tot grote ontsteltenis van de ouderenpartij. Vanmorgen bij WNL stond de politicus op voor zijn achterban. "Er zijn al zoveel ouderen die bang zijn om op straat te gaan en dan helpt zo'n clip niet mee. Geweld op straat hoort niet, daar moeten we met zijn allen wat aan doen, zeker niet als het gaat om kwetsbare groepen, en ouderen zijn natuurlijk een kwetsbare groep."

Het is een opmerkelijk stukje selectieve verontwaardiging voor politiek gewin, waar omroep WNL met wat op straat gefilmde meningen gewillig aan meewerkt. Het fragment is enigszins uit context gehaald. De bejaarde vrouw is namelijk zeker niet de enige die met de vuisten van Robbie Williams te maken krijgt. In de clip fungeert de zanger als een overdreven gewelddadige beschermengel van een ranke jongedame. Hij gaat ondermeer op een vuist met meerdere (jonge) mannen, waaronder een die bepaald niet tot een kwetsbare groep behoort, laat auto's met elkaar in botsing komen, springt van een gebouw en vermoordt een duif.

Robbie Williams beleeft momenteel een verrassend succesvolle comeback. Zijn album Take The Crown kwam deze week in Nederland op nummer 1 binnen. Het item van WNL is hier te zien (vanaf 13:22).