SXSW 2012: Chuckie draait meteen na Santigold SXSW 2012: Chuckie draait meteen na Santigold

Zijn album wordt een grote najaarsrelease voor Atlantic

, Tekst Willem van Zeeland, Foto's Ben Houdijk

SXSW 2012: Chuckie draait meteen na Santigold

Zijn album wordt een grote najaarsrelease voor Atlantic

Tekst Willem van Zeeland, Foto's Ben Houdijk ,

Tijdens het Amsterdam Dance Event roemde David Guetta, die zojuist was uitgeroepen tot nr 1 dj van de wereld, in een interview de Nederlandse dj Chuckie als schepper van zijn sound. Diezelfde Chuckie staat nu op een prominente plek tijdens het SXSW festival: hij mag meteen op na Santigold, de nr 1 buzz act van de dinsdagavond.

Locatie
La Zona Rosa, een van de meest prestigieuze podia van SXSW met een capaciteit van 1200. Warner presenteert hier een serie nieuwe releases op een door Nikon gesponsord feest.

Opkomst
600 man. Bij Santigold is het stampvol, maar een groot deel van het publiek is natuurlijk alleen voor haar gekomen en gaat daarna snel verder op jacht naar de volgende hype. Tijdens het kwartiertje ombouw verlaat ongeveer de helft van het publiek de zaal, waarna Chuckie nog altijd een zeer respectabele 600 man overhoudt. Menige Nederlandse act heeft het op SXSW met minder moeten doen.

Concert
Meteen bij de start kondigt Chuckie aan dat hij 50 minuten heeft voor "sommen old shit, sommen remixes and sommen new shit." De vlam slaat meteen in de pan als Chuckie vraagt: "Who is ready to jump?" en hoog inzet met keiharde beats en een moordend tempo. Hij mag dan dezer dagen vaak in een adem genoemd worden met David Guetta en Afrojack, de "Motherfucking Dirty Dutch" sound van dj Chuckie is aanzienlijk harder en rauwer, maar mede dankzij de speelse en elegante acid sounds nooit kil of bot. De dansvloer is stampvol vanaf de eerste noot en dat is die aan het inde van zijn dj-set nog steeds.

Resultaat
Komend najaar verschijnt Chuckie's album bij Atlantic/Warner en dat wordt volgens de promodame van het label een grote release met gastrollen voor onder andere Tinie Tempah, T-Pain en zangeres Neon Hitch, die hier de avond mocht openen. Om de festivalboekingen is het Chuckie niet direct te doen. Hij is deze zomer toch al volgeboekt.

Reactie
Chuckie is hier vooral om te netwerken: "Iedereen is hier, dus ik kan hier lekker wat handen schudden en bijpraten." Chuckie is de laatste tijd zeer actief in de Verenigde Staten, maar hij woont er vooralsnog niet. "De elektronische muziek is hier de laatste tijd echt veel groter geworden. Ik ben ook vaak in Zuid-Amerika, daar komen steeds meer festivals. Ik heb een tweede huis op Aruba, dat gebruik ik als hub als ik hier moet draaien. Morgenochtend om half zes vlieg ik daar weer heen."

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12