Nieuw op 3voor12radio: Jack White, Gossip en Breton Nieuw op 3voor12radio: Jack White, Gossip en Breton

Alabama Shakes met Hold On 3voor12 Single van de Week

, Christiaan Walraven

Nieuw op 3voor12radio: Jack White, Gossip en Breton

Alabama Shakes met Hold On 3voor12 Single van de Week

Christiaan Walraven ,

Jack White doet het tegenwoordig alleen en is deze week te horen met zijn nieuwe single Sixteen Saltines. Ook staat de gloednieuwe single van de Amerikaanse indiepopband Gossip klaar om door je speakers te schallen en maken de Britten van Breton furore met hun experimentele mix van elektronica, pop en rock. De spannende bluespop van Alabama Shakes is deze week te horen als 3voor12 Single van de Week!

3voor12 Single van de Week:

Alabama Shakes - Hold On (Konkurrent)
Wat goed is gaat snel. Twee jaar terug stond deze bluesy soulrock band nog te blokken op coverversies van AC/DC tot soulklassiekers. Inmiddels is de buzz rond de band uit Athens, Alabama enorm. Op het Amerikaanse festival South By Southwest zijn ze de meest getipte uit meer dan duizend acts. De band rond de opvallende zangeres Brittany Howard brengt in april hun debuut Boys & Girls uit en dit sluipende Hold On is daarvan de eerste single.

Nieuw op de 3voor12 playlist:

Jack White – Sixteen Saltines (V2)
Jack White kennen we natuurlijk uit The White Stripes, The Raconteurs en The Dead Weather, maar eind april zal zijn eerste soloplaat verschijnen. Voor die tijd zullen we het moeten doen met de single Sixteen Saltines. Gelukkig is de track sterk genoeg om de komende maand te overbruggen. Hij bewijst in een handomdraai de andere leden van zijn bands eigenlijk helemaal niet nodig te hebben.

Gossip – Perfect World (Sony)
Gossip brak in 2006 door met de indie discosingle Standing In The Way Of Control en met de laatste plaat Music For Men bereikte de Amerikaanse band ook het grote publiek. Een nieuwe langspeler staat gepland voor mei, maar nu kunnen we alvast genieten van de nieuwe single Perfect World.

Breton – Edward The Confessor (Konkurrent)
Eind 2011 maakte Breton al veel indruk op het London Calling festival in Paradiso, maar met de eerste single Edward The Confessor verrassen ze vriend en vijand met een geheel eigen geluid. Het liedje staat centraal, maar daaromheen wordt flink geëxperimenteerd met pop, rock en elektronica. Het is eigenlijk niet te omschrijven, dus beluister het zelf!

Verder op de 3voor12radio playlist:

Dope D.O.D. - What Happened (eigen beheer, 3e week)
Blood Red Shoes - Cold (V2, 3e week)
Great Mountain Fire - Late Lights (PIAS, 3e week)
Santigold - Disparate Youth (Warner, 2e week)
Mr. Polska - 1 Miljoen Vrienden (Nouveau Riche, 2e week)
Rizzle Kicks - Down With The Trumpets (Universal, 2e week)
Absynthe Minded - Space (PIAS, 2e week)

3voor12 Album van de Week

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag tusen 10 en 01 uur op 3fm, deze week op maandag en dinsdag vanuit Hilversum met Annemieke Schollaardt en woensdag en donderdag vanuit Austin met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12