Nieuw op 3voor12radio: Santigold, Mr. Polska, Rizzle Kicks, Alabama Shakes en Absynthe Minded Nieuw op 3voor12radio: Santigold, Mr. Polska, Rizzle Kicks, Alabama Shakes en Absynthe Minded

Santigold met Disparate Youth 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12radio: Santigold, Mr. Polska, Rizzle Kicks, Alabama Shakes en Absynthe Minded

Santigold met Disparate Youth 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

De terugkeer van de urbanpop van Santigold wordt deze week gevierd met de single van de week voor Disparate Youth. Verder nog vier nieuwe tracks deze week op 3voor12radio: De dansbare knuffelpool Mr. Polska, bluespop van Alabama Shakes, skaraps van Rizzle Kicks en de droompop van Absynthe Minded.

3voor12 Single van de Week:

Santigold - Disparate Youth
Santigold (vroeger Santogold) werd vroeger veel vergeleken met M.I.A. maar stapt inmiddels uit haar schaduw. De zangers en producer uit Philadelphia is populair onder artiesten en wordt vaak gevraagd om mee te werken, zoals laatst bijvoorbeeld door de Beastie Boys. Maar nu komt Santigold 30 april eindelijk met haar eigen tweede album Master Of My Make-Believe. Dit is daarvan de eerste radiosingle.

Nieuw op de 3voor12 playlist:

Mr. Polska - 1 Miljoen Vrienden
De Pool van het Jaar slaat keihard terug op de golf van negatieve publiciteit over zijn landgenoten. Op driejarige leeftijd verhuisde Dominik Wlodzimierz Groot van Polen naar Nederland.Vorig jaar scoorde hij nog een enorme culthit met Vinger Op De Klitter en twitterde hij zichzelf de TMF Awards binnen. Met keihard werken is nu zijn debuutalbum Waardevolle Gezelligheid uit vol aanstekelijke raps als dit 1 Miljoen Vrienden.

Rizzle Kicks - Down With The Trumpets
Laat de lente maar beginnen met deze vrolijke skarap van een jong duo uit het Britse Brighton. Hier in Nederland zijn ze tot nu toe alleen bekend van hun bijdrage aan
Olly Murs nummer Heart Skips A Beat. Maar in Engeland hebben ze al zes singles getrokken van hun debuutalbum Stereo Typical. Meerdere daarvan bereikten de top tien, dus hoog tijd om kennis te maken met Jordan 'Rizzle' Stephens en Harley 'Sylvester' Alexander-Sule.

Alabama Shakes - Hold On
Wat goed is gaat snel. Twee jaar terug stond deze bluesy soulrock band nog te blokken op coverversies van AC/DC tot soulklassiekers. Inmiddels is de buzz rond de band uit Athens, Alabama enorm. Op het Amerikaanse festival South By Southwest zijn de meest getipte uit meer dan duizend acts. De band rond de opvallende zangeres Brittany Howard brengt in april hun debuut Boys & Girls uit en dit sluipende Hold On is daarva de eerste single.

Absynthe Minded - Space
Het jaar 2009 was een gouden jaar voor deze Belgen. Hun single Envoi was een knoeperd van een hit bij onze Zuiderburen en de band uit Gent werd met prijzen overladen. Songwriter Bert Ostyn komt in april met het vijfde studio album As It Ever Was en dit Space is daarvan de wonderschone single.

Verder op de 3voor12radio playlist:

Bombay Show Pig - Sancho Panza (Kytopia, 4e week)
Of Monsters And Men - Little Talks (Universal, 4e week)
Lola Kite - Energy Is Our Closest Friend (Excelsior, 3e week)
Dope D.O.D. - What Happened (eigen beheer, 2e week)
Blood Red Shoes - Cold (V2, 2e week)
Great Mountain Fire - Late Lights (PIAS, 2e week)

3voor12 Album van de Week

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag tusen 10 en 01 uur op 3fm, deze week op maandag en dinsdag vanuit Hilversum met Annemieke Schollaardt en woensdag en donderdag vanuit Austin met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12