VPRO Dorst roept op om Brein en Sabam gekopieerd geld te sturen VPRO Dorst roept op om Brein en Sabam gekopieerd geld te sturen

Amerikaanse Send Them The Money actie krijgt Nederlandse variant

, Stephan van Peursem

VPRO Dorst roept op om Brein en Sabam gekopieerd geld te sturen

Amerikaanse Send Them The Money actie krijgt Nederlandse variant

Stephan van Peursem ,

Het VPRO jongerenplatform Dorst roept in navolging van de Send Them The Money actie van Amerikaanse internetondernemer Jake Gold op om ook Brein en Sabam gekopieerd geld te sturen. Initiatiefnemer en Dorst redacteur Boris van Hoytema vertelde in 3voor12radio over deze actie.

"Brein blijft geld steken in het censureren van het internet"

Volgens Van Hoytema investeren de maatschappijen continu gigantische bedragen in het afbreken van de vrije informatiestroom die het internet zo populair heeft gemaakt, om het probleem van het online delen te bevechten. "In Nederland heeft de juridische machine van BREIN, de commerciële belangenorganisatie van de film en muziekindustrie, het al voor elkaar gekregen de site van The Pirate Bay ontoegankelijk te maken en ze blijft geld steken in het censureren van het internet."

Send them the money

De Amerikaanse internetondernemer Jake Gold heeft zo genoeg van de uitvindingen van de beschermers van het copyright - zoals SOPA en PIPA in de USA, twee wetsvoorstellen die de afgelopen maanden in de VS een storm van protesten ontketende - dat hij besloten heeft de bedrijven maar te geven waar ze om gevraagd hebben. Hij heeft daarvoor sendthemyourmoney.com opgericht.

Op de VPRO Dorst site wordt eenzelfde actie ook in Nederland geïntroduceerd en kun je pdf'jes downloaden om zelf je Eurobiljetten uit te printen.

Luister hier het interview in 3voor12radio met VPRO Dorst redacteur Boris van Hoytema terug.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12