Ricardo Villalobos remixt beestachtige San Proper track Ricardo Villalobos remixt beestachtige San Proper track

Release 23 maart als voorproefje album Animal

, Ingmar Griffioen

Ricardo Villalobos remixt beestachtige San Proper track

Release 23 maart als voorproefje album Animal

Ingmar Griffioen ,

Techno-legende Ricardo Villalobos heeft het nummer Animal van Amsterdammer San Proper onder handen genomen. Resultaat zijn twee lange mixen, die 23 maart bij Rush Hour op 12" verschijnen. Animal is een voorproefje van het gelijknamige album, dat San Proper 21 mei uitbrengt. "Animal gaat over het beest in mezelf, wat in ons allen schuilt. Ik voel me wild en ongetemd."

Villalobos en San Proper "zijn al een aantal jaar aan het jammen"

Het werken aan het album voelde als een dagboek. "In augustus vorig jaar ben ik begonnen met schrijven. Sindsdien ben ik veel aan het reizen, optreden en draaien, waardoor veel nummers 'on tour' geschreven en opgenomen zijn. In Parijs en São Paulo, Livorno, Genève, Florence, Bergen aan Zee, Berlijn, Londen en uiteindelijk ook in Amsterdam natuurlijk. De songs en tracks gaan allemaal over de gevoelens en ideeën die ik in die periode beleefde."

Het tweetal zat in december drie dagen in de Berlijnse studio van Villalobos. De Chileens-Duitse minimal technoproducer heeft van het titelnummer een upbeat club house remix (Animal in Club) van 10 minuten gemaakt en een Animal in Dub-versie van ruim 14 minuten. Hieronder hoor je van beiden 4 minuten. De Animal 12" komt 23 maart op vinyl uit, waarna 9 april de digitale release volgt. Op het album komt alleen de originele versie van Animal. Het is niet ondenkbaar dat de samenwerking met Villalobos tot meer releases leidt. "We zijn al een aantal jaar aan het jammen en we werken aan verschillende tracks, wanneer er tijd is. Voor de feel..."

"Het beest is los"

San Proper heeft releases op zijn naam staan op Dekmantel en het gerenommeerde Duitse label Perlon. In 2007 bracht hij de vijfdelige serie Proper’s A’dam Family bij Rush Hour uit. "Collabs van mij en andere Amsterdamse producers, ik wilde met mijn debuut laten zien waar ik vandaan kom", legt hij uit. "Ik noem het Dusty House, stoffig doch sexy." Voor dit album kunnen we volgens de Amsterdammer "tracks verwachten die een combinatie van organisch en electronisch zijn, met veel vocalen, basgitaar en percussie. Live drums en de 808 gaan hand in hand. Songs om harten te stelen, dansplaten voor de paringsdans en klappers voor het vuurwerk op de dansvloer." De titel mogen we heel letterlijk nemen: "Het beest is los."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12