Plato Deventer opent vandaag in een boekhandel Plato Deventer opent vandaag in een boekhandel

Platenzaak op nieuwe locatie geopend tijdens start Boekenweek

, Erik Zwennes

Plato Deventer opent vandaag in een boekhandel

Platenzaak op nieuwe locatie geopend tijdens start Boekenweek

Erik Zwennes ,

Platenzaak Plato in Deventer sloot half januari van dit jaar de deuren. De kosten werden te hoog en de omzet daalde. Toch sprak men toen al van een doorstart. Vandaag, tijdens de start van de Boekenweek, opent de winkel in boekhandel Praamstra op de Keizerstraat.

Plato Deventer bezet twee verdiepingen in Praamstra. Eén voor popmuziek en de ander voor het klassieke aanbod. Plato-baas Dick Van Dijk legt uit dat de komende weken het assortiment compleet wordt. “Er moeten nog wat bakken worden ingericht en een aantal titels moeten nog binnen komen. Het is ons gelukt vrijwel het gehele aanbod van de oude winkel ook hier aan te bieden. Wanneer we helemaal over zijn, beginnen we met ruim 4500 titels.”

Eventueel kan de nieuwe Plato nog groeien in het pand. Afhankelijk van de animo wordt hier gebruik van gemaakt. Van Dijk spreekt van de eerste Plato winkel in een Libris boekenwinkel. Toch ontkent hij dat er meer plannen liggen. “Er zijn meerdere zaken van die keten die muziek verkopen. In Amersfoort en Middelburg een flink assortiment, voornamelijk klassieke muziek. In de winkel in Deventer zijn wij de partij die bevoorraadt. Dat betekent ook dat je er kan reserveren of online bestellen en daar ophalen.”

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12