Mr. Polska ontmoet Poolse First Lady Mr. Polska ontmoet Poolse First Lady

Meldpunt Waardevolle Gezelligheid blijft vruchten afwerpen

, Erik Zwennes

Mr. Polska ontmoet Poolse First Lady

Meldpunt Waardevolle Gezelligheid blijft vruchten afwerpen

Erik Zwennes ,

Nadat PVV’er Hero Brinkman al tot inkeer kwam door het alternatieve MOE-landers-meldpunt van Mr. Polska, heeft het initiatief van de Utrechtse rapper weer een bijzonder vervolg gekregen. Ditmaal is de mc via de Poolse ambassade uitgenodigd door de Poolse First Lady om samen in Lisse de Keukenhof 2012 te openen.

Mevrouw Anna Komorowska, echtgenote van de President van Polen en Prinses Margriet openen vanmiddag officieel de Keukenhof 2012. Voor de bijzondere gelegenheid zijn een aantal notabele Polen uitgenodigd waaronder Mr. Polska. Polska kwam in het nieuws door zijn ludieke doch gemeende reactie op het meldpunt van de PVV waar klachten over zogenaamde MOE-landers verzameld worden.

Inmiddels heeft het meldpunt tot ver in Europa ophef veroorzaakt. Blijkbaar was mevrouw Komorowska wel gecharmeerd van de reactie door Mr. Polska; hij is vanmiddag, strak in pak, aanwezig. ‘Polen, Hart van Europa’ is het thema van Keukenhof 2012. In dat kader zal Frans Timmermans, voormalig staatssecretaris Buitenlandse Zaken, vanmiddag een toespraak houden over de verhouding Polen-Nederland.

Polska: “Ik zat in de trein en werd gebeld door de Poolse Ambassade in Nederland. Ze hadden namen van twintig Poolse Nederlanders gekregen die welkom waren, en ik ben daar één van.” Of de rapper ook gescreend is, weet hij niet zeker. “Ik denk het wel ja. Ik hoor nog geen klikjes als ik mijn telefoon opneem.”

Publiekstrekker op Keukenhof 2012 is ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van Chopin. Daarvoor heeft Zijne Excellentie dr. Janusz Stanczyk, ambassadeur van Polen, in oktober de laatste bollen geplant. Het mozaïek heeft een formaat van 12 bij 20 meter en is geplant met 50.000 bloembollen.

NOS op 3 vroeg Mr. Polska dinsdag naar een reacte op het opstappen van Hero Brinkman bij de PVV. Bekijk hier het fragment:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12