Jay-Z en Kanye West toch naar Nederland Jay-Z en Kanye West toch naar Nederland

Mojo: “We hadden graag tegelijk met omliggende landen aangekondigd”

, Erik Zwennes

Jay-Z en Kanye West toch naar Nederland

Mojo: “We hadden graag tegelijk met omliggende landen aangekondigd”

Erik Zwennes ,

Even leek de grootste hiphopact van het moment aan Nederland voorbij te gaan. Drie weken geleden werden data voor de stadiontour van Watch the Throne, voor onder meer Parijs en Antwerpen, bekend gemaakt. Veel fans reageerden enthousiast, maar ook teleurgesteld dat ze er voor naar het buitenland moesten.

Diverse Nederlanders kochten kaarten voor de buitenlandse shows, maar vandaag werd alsnog een optreden van de twee mc’s in de Arnhemse Gelredome bekend gemaakt. Organisator Mojo is blij dat het de rappers binnen heeft weten te slepen, maar baalt wel van de timing: “Het was gewoon niet eerder rond, net voor dit weekend werd de show bevestigd”, aldus een woordvoerder.

Het is zeker niet uniek dat verschillende concertdata individueel bekend gemaakt worden. Maar zoals Mojo zegt ‘dit is misschien wel het hiphopconcert van het decennium’. De concertorganisator vindt het vervelend dat fans hun kaarten al elders hebben gehaald. “Er is geen sprake van kwade opzet, wij hebben hier ook geen baat bij. Je kunt de artiesten niet kwalijk nemen dat ze bevestigde data naar buiten brengen. Zij kunnen ook niet blijven wachten met het oog op de kaartverkoop van de bevestigde shows.” Feit is dat door internet en zeker sociale media veel sneller duidelijk is waar shows plaats vinden en hoe aan kaarten te komen is.

Mojo is blij dat het uiteindelijk is gelukt. “De bekendmaking van shows door artiesten gaat meestal in overleg met de organisator. Maar het lukt gewoon niet altijd om dat in één keer te doen. Het gebeurt ook dat Nederlandse data als eerst bekend gemaakt worden. Zo gaat dat.”

Jay-Z en Kanye West staan op 15 juni in het Gelredome. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 10 maart om 10.00 uur. Kaarten kosten vanaf € 52.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12