Nieuw hiphopfestival in HMH onder de naam CAUSE Nieuw hiphopfestival in HMH onder de naam CAUSE

Wiz Khalifa, Azealia Banks, Kendrick Lamar, B.o.B

, Erik Zwennes

Nieuw hiphopfestival in HMH onder de naam CAUSE

Wiz Khalifa, Azealia Banks, Kendrick Lamar, B.o.B

Erik Zwennes ,

Boekingskantoor en concertorganisator Friendly Fire komt met een nieuw concept in de Heineken Music Hall. Op 27 juni organiseert men daar hiphopfestival CAUSE met Wiz Khalifa, B.o.B., Azealia Banks, Kraantje Pappie, Sef en Kendrick Lamar. Met de line-up wil de organisatie zich richten op acts die de cross-over opzoeken.

CAUSE staat voor creativiteit met attitude. Dikke woordenstromen, harde teksten, cheeky humor en dat allemaal over beats uit alle windrichtingen’, aldus Friendly Fire. De organisatie ziet ruimte voor een festival voor artiesten die trouw blijven aan de hiphoproots, maar het lef hebben om te experimenteren. ‘Artiesten die een cross-over zoeken naar experimentele beats, naar hitparades, naar livebands.’

Maar dat organiseren, deed Friendly Fire dat altijd al? Niels Aalberts legt uit: “Vanaf de start liep dat wel samen met het boeken ja. Zo deden wij ook Wiz Khalifa in de HMH vorig jaar. Maar we beseffen ook dat dit andere koek is. We zetten een naam neer, met eigen beeldtaal en een compleet concept. In een uitdagende markt willen we met CAUSE iets organiseren dat meerdere edities mee kan. In eerste instantie richten we ons op deze eerste editie, maar we kijken zeker vooruit. We zouden graag volgend jaar opnieuw een mooie line-up neerzetten.”

Volgens Aalberts verdient het genre dat ook. “Hiphop is de popmuziek van nu. Dat heeft nog lang niet iedereen door of geaccepteerd, maar feit is dat het een flinke cross-over potentie heeft en je daar steeds meer voorbeelden van ziet. Ik denk niet dat we voor een veilig programma gaan. Met Kendrick Lamar bijvorbeeld, introduceren we iemand voor een breder publiek. Een artiest waar we vertrouwen in hebben, maar die nog niet echt voet aan de grond heeft in Nederland.” De eerste editie van CAUSE zal niet alleen maar artiesten met dj’s kennen. Meerdere acts zullen met een band komen spelen. De gehele HMH zal gebruikt worden. En hoewel het de laatste week voor de zomervakantie is, hoeft er niet gespijbeld te worden. Aalberts: “De deuren gaan om vijf uur open, om elf uur is de laatste act afgelopen.”

Ook al verkocht Friendly Fire met Wiz Khalifa in 2011 de zaal uit, toch ziet de organisatie CAUSE niet als een zekere zaak. “Hiphop is een spannend genre om in te organiseren. Wat nu uitverkoopt, kan over een half jaar maximaal de halve zaal vullen. Letterlijk,” benadrukt Aalberts. “Er zijn de afgelopen jaren enorm veel organisatoren geweest die het toch niet rond kregen. Wij hebben contact met diverse agenten en denken meerdere jaren een sterk programma neer te kunnen zetten. Maar natuurlijk speelt ook mee dat de tijd er meer naar is.”
 
De voorverkoop voor CAUSE start op woensdag 21 maart om 10:00 uur.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12