3voor12draait (week 10): 5 Days Off, SXSW voorpret, Moss 3voor12draait (week 10): 5 Days Off, SXSW voorpret, Moss

3voor12 Album van de Week = Dry The River - Shallow Bed

, Erik Zwennes

3voor12draait (week 10): 5 Days Off, SXSW voorpret, Moss

3voor12 Album van de Week = Dry The River - Shallow Bed

Erik Zwennes ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12draait

Luister hier de podcasts en Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

Top 10

1. 5 Days Off
“Wat een heerlijke avond” (Christaan Walraven)
“Tel uit je gebitsschade” (Ingmar Griffioen)
“Mooi hoe mainstream geluiden en een indie-approach samenkomen” (Erik Zwennes)

2. 3voor12 presenteert... Moss, 16-2-2012, Tivoli Oudegracht
“Ik kan iedereen aanraden deze opnames te bekijken. Of je de muziek nu tof vindt of niet” (Christiaan Walraven)
“FC Barcelona heeft Messi, Excelsior Mossi” (Menno Visser)
“Nu te zien op 3voor12” (Willem van Zeeland)

3. SXSW 2012 Potential Winners (Spotify playlist)
“Volgende week woensdag en donderdag zenden Met Michiel en 3voor12 Radio live uit vanaf het SXSW festival” (Roosmarijn Reijmer)
“Dit weekend probeer ik nog zo veel mogelijk te beluisteren in de hoop volgende week in Austin de juiste keuzes te maken” (Willem van Zeeland)

4. White Rabbits - Milk Famous (Mute/Pias)
“Ook te zien op SXSW, dus hopelijk volgende week verslag van die showcase in 3voor12 Radio” (Roosmarijn Reijmer)
“Krachtvoer voor productiefoefjes adepten” (Menno Visser)

5. Kim Janssen - Ancient Crime (album, Snowstar)
“Niet alleen voor de zondagochtend, maar dan wel extra lekker en zalvend” (Ingmar Griffioen)

6. Lee Fields -  Faithful Man (Stones Throw/V2)
“Lee Field klinkt op deze plaat warm en zalvend als Al Green“ (Stephan van Peursem)

7. Doe Paoro - Slow to Love (album, eigen beheer/bandcamp)
“Inmiddels kan ik me niet voorstellen dat labels niet bovenop haar springen” (Erik Zwennes)

8. Jameszoo - Guanyin Psittacines (Kindred Spirits/Rush Hour)
“Zou niet misstaan op Flying Lotus’ Brainfeeder label” (Stephan van Peursem)

9. Lil B - God’s Father (mixtape, eigen beheer/Datpiff)
“God’s Father is het beste wat ik in tijden van hem gehoord heb” (Erik Zwennes)

10. Little Dragon & Chagall @ Tivoli, Utrecht, 07-03-12
“Chagall opent interessant, de Amsterdamse heeft de stem, show en uitstraling voor elkaar” (Ingmar Griffioen)

De lijstjes

CHRISTIAAN WALRAVEN DRAAIT:

5 Days Off Dag 2 met Sleigh Bells, Jameszoo, Kutmah, The Gaslamp Killer en Lunice
Wat een heerlijke avond. Sleigh Bells was steengoed als altijd, ondanks matig geluid. De muziek van Jameszoo iets te moeilijk voor een grote zaal als Paradiso, maar hij wist met het laatste kwartier van zijn set toch nog iedereen in te pakken. Kutmah was de grote verrassing van de avond. Zijn mixtapes zijn al heerlijk, maar live doet hij er nog een schepje bovenop. The Gaslamp Killer draaide zeer veel nieuw werk van o.a. Hudson Mohawke, Dorian Concept, Dimlite en zichzelf. Lunice pakte geweldig door. Je moet het maar kunnen, zo vlak na The Gaslamp Killer. Ik heb zeer genoten!

3voor12 presenteert... Moss, 16-2-2012, Tivoli Oudegracht
Het concert zelf was al prachtig, maar de opname door Luuk Bouwman maakt het helemaal af. Wat een fantastische opname. Heel erg 70's/80's, maar tegelijkertijd heel erg nu. Ik kan iedereen aanraden deze opnames te bekijken. Of je de muziek nu tof vindt of niet.

No Future Luisterpaal
Deze week heb ik eindelijk wat meer van de No Future luisterpaal kunnen beluisteren en ik kan jullie zeggen: het materiaal is fantastisch! Luister eens naar die platen van Nasmak en De Div en je kunt je eigenlijk niet bedenken dat dit geen nationale helden zijn geworden. Een schitterend stukje geschiedenis.


ROOSMARIJN REIJMER DRAAIT:

South By South West
Volgende week woensdag en donderdag zenden Met Michiel en 3voor12 Radio live uit vanaf het South By South West festival in Austin Texas. In een dappere poging om wijs te worden uit het zeer uitgebreide programma, hou ik hier een schedule bij: http://schedule.sxsw.com/2012/user_events/user_51312. En inluisteren gaat het beste met de spotify playlist van collega Atze.

White Rabbits - Milk Famous (Mute/Pias)
Net verschenen derde album van indierockers uit Missouri. Een paar jaar geleden vielen ze op met de track 'Percussion Gun'. Inmiddels zijn ze iets minder strak en gelikt gaan spelen. Mijn favoriet: 'I'm Not Me'. Ook te zien op SXSW, dus hopelijk volgende week verslag van die showcase in 3voor12 Radio.

Dope DOD - 3voor12 Radio sessie
Deze week te gast geweest in 3voor12 Radio: horrorhiphop van Dope DOD. Het was hun eerste bezoek aan 3FM, die gasten zijn eigenlijk nooit meer thuis sinds de release van hun album 'Branded'. De sessie met eerst Gatekeepers en daarna Brutality is mijn favoriet. Goed camerawerk ook!


MENNO VISSER DRAAIT:

White Rabbits - Milk Famous (album, Mute/PIAS)
Krachtvoer voor productiefoefjes adepten. Rock eerst door het stroomdraadje. Knap.

Adele vs. Daft Punk - Something About The Fire (Serrano mix) (unreleased mashup download op Soundcloud)
Laidback is the word. Eigenljk onaffe Daft Punk track naadloos  op de vocalen van Set Fire To The Rain van Adele genaaid. Wie zei dat mash-ups hun beste tijd gehad hadden? Deze hammenman bewijst het tegendeel.

3voor12 Presenteert Moss
FC Barcelona heeft Messi, Excelsior Mossi. Zelfs aan kleurcorrectie is gedacht om deze uitstekende muzikanten nog meer op te fleuren in deze bijzondere concertregistratie. Een major platenmaatschapij zou 'm eerst als dvd in de kerstbonus editie van Ornaments duwen, maar bij 3voor12 gewoon nu al voor gratis online.


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Lee Fields -  Faithful Man (Stones Throw/V2)
Nieuwe soulplaat die oud klinkt. Hou ik van.  Lee Field klinkt op deze plaat warm en zalvend als Al Green.  

Primal Scream – Screamadelica (Creation/Sony BMG)
Nog niets aan frisheid ingeboet. Loaded is het misschien een van mijn favoriete feelgood songs ever. Erg benieuwd naar de classic albums documentaire aanstaande zaterdag op Nederland 3.

Jameszoo - Guanyin Psittacines (Kindred Spirits/Rush Hour)
Indrukwekkende en even zo onuitspreekbare debuut EP van deze Nederlandse DJ. Knappe mix van electronica, jazz en fijne beats. Zou niet misstaan op Flying Lotus’ Brainfeeder label.


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

SXSW 2012 Potential Winners (Spotify playlist)
De spanning stijgt, evenals de hunkering naar die 25-30 graden. De playlist is weer uitgebreid en we proberen wegwijs te worden in de 5000+ events van SXSW. Maandag vliegen we naar Texas. Dit weekend probeer ik nog zo veel mogelijk te beluisteren in de hoop volgende week in Austin de juiste keuzes te maken. Je leest er over op 3voor12 en woensdag en donderdag hoor je Michiel Veenstra en Roosmarijn Reijmer 's avonds live op 3FM vanaf SXSW. Voorzichtige voorspelling: alternative soul wordt HET genre van SXSW 2012.

Big Star - The Third Album (album)
Dit legendarische album uit de jaren zeventig van de band van Alex Chilton was in zijn tijd een cultplaat, maar werd door de jaren heen een inspiratiebron voor menige gitaarband. Op SXSW gaat een film over dit album in premiere, waarna het integraal gespeeld zal worden door een band onder leiding van R.E.M.'s Peter Buck en een serie gastvocalisten. Ziet er veelbelovend uit.

3voor12 Presenteert... Moss (video)
Luuk Bouwman van Aux Raus maakte iets heel bijzonders van de concertregistratie van Moss in Tivoli Utrecht. Nu te zien op 3voor12.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:

TB6K - Gun Man Dem Part 2 - The 50Hurtz Tapes
Killertape met kiezelharde lastig lompe dubstep van TB6K (The Bobby 6 Killers) die vanavond 5 Days Off mag slopen in Paradiso. Tijdens de Circus Records avond, dus Amsterdammer Yoram Tomatala krijgt niet van de minsten steun: Circus oprichter Doctor P met stalgenoten Roksonix, Brown and Gammon en the awesome Cookie Monsta. En dan krijg je ook nog onder meer NL afgevaardigden Gomes en Nymfo voor je kiezen. Tel uit je gebitsschade. Lees ook het interview http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2012/februari/TB6K--harde--lompe-dubstep--ook-voor-meisjes.html

Kim Janssen - Ancient Crime (album, Snowstar)
Heel ingetogen en mooi album van songwriter Kim Janssen, die nogmaals laat horen meer in zijn mars te hebben. Niet alleen voor de zondagochtend, maar wel extra lekker en zalvend dan.

Little Dragon & Chagall @ Tivoli, Utrecht, 07-03-12
Eindelijk Little Dragon live zien, maar ging met gemengde gevoelens naar huis. De Japans-Zweedse zangeres Yukimi Nagano beweegt en zingt fascinerend, maar de groep - die zonder haar met moeite de Paradiso bovenzaal zou vullen - legt niet altijd een spannend elektronisch bedje neer. Little Dragon is bij vlagen opzwepend, maar blaast ook vlagen van gezapigheid door de uitverkochte Tivoli in dubby en bijna loungy passages. Percussief is de groep ijzersterk. Chagall opent interessant, de Amsterdamse heeft de stem, show en uitstraling voor elkaar, maar kan nog wat meer goede songs gebruiken.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

Doe Paoro - Slow to Love (album, eigen beheer/bandcamp)
Sonia Kreitzer aka Doe Paoro uit Brooklyn, NY maakt ghost soul, althans zo noemt ze het zelf. Ik hoor er net zo goed r&b in, mooie rijke elektronica, drupjes folk en hiphopsnares. Het is een fascinerende artieste die in eigen beheer een enorm knappe plaat heeft uitgebracht. Inmiddels kan ik me niet voorstellen dat labels niet bovenop haar springen. Ze gaf ons eigenhandig toestemming haar album te streamen. Doe dat vooral!

Lil B - God’s Father (mixtape, eigen beheer/Datpiff)
De even geniale als belachelijk onnavolgbare mc Lil B brengt ongeveer wekelijks een mixtape uit. Okay, maandelijks dan, maar echt heel veel. Sommigen kun je even snel doorskippen, anderen lenen zich voor nachtelijke beschonken luistersessies. God’s Father is het beste wat ik in tijden van hem gehoord heb. Van soulbeats tot minimalistische elektro, technisch tot bewust enorm slordig. Fascinerend.

Charli XCX/Sleigh Bells live op 5 Days Off
Ik heb genoten van een avondje powervrouwen. Mooi hoe mainstream geluiden en een indie-approach (muzikaal, niet per se commercieel) samenkomen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12