Nieuw op 3voor12radio: Yellow Claw, Major Lazer en Icona Pop Nieuw op 3voor12radio: Yellow Claw, Major Lazer en Icona Pop

Icona Pop met I Love It de nieuwe Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12radio: Yellow Claw, Major Lazer en Icona Pop

Icona Pop met I Love It de nieuwe Single van de Week

Menno Visser ,

Deze week drie nieuwe singles op de playlist van 3voor12radio: de Zweedse popsensatie Icona Pop, de remix van Major Lazer's Get Free en beukende Nederlandse rap van Yellow Claw. Icona Pop met I Love It is deze week de 3voor12 Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

Icona Pop - I Love It (Company Ten)
Wat is nu dat liedje waarin twee meisjes een auto tegen een brug crashen en het hen geen reet kan schelen, vragen luisteraars steeds vaker? Nou dit dus. De twee nineties bitches Caroline Hjelt and Aino Jawo komen uit Stockholm en maakten al een paar eerdere singletjes, die buiten Zweden niet opgemerkt bleven. Maar nu voorspelde de Amerikaanse site Pitchfork zowaar een zomerhit en sindsdien stond de twitter niet meer stil. Officieel is het nummer in Nederland nog niet verkrijgbaar buiten de YouTube stream, maar wachten is geen optie meer in deze moderne tijden. De radio zegt: I don't care, I love it!

Ook nieuw op 3voor12radio:

Yellow Claw ft. Sjaak & Mr. Polska - Krokobil (Sony)
"Jouw bil is een krokodil, hap hap met je krokobil!"  Pakkende refeintjes schrijven lijkt niet zo moeilijk. Maar deze gratis download van de Nouveau Riche rapcrew rond beatmaker Boaz van de Beatz is een fenomeen. In korte tijd is de clip op weg naar twee miljoen streams. Toen Mr. Polska in het voorprogramma stond van Nicki Minaj in de HMH zong het publiek dit anthem beter mee dan het Wilhelmus. Tijd dus dat de underground hashtag Krokobil ook landelijk te horen is op 3FM.

Major Lazer - Get Free (Andy C remix) (V2)

Het origineel van dit reggae-achtige nummer is al een van de populairste gratis downloads van deze zomer vanwege de opvallende melodielijn, die in je hoofd blijft zitten. Major Lazer is een project van danceproducer en DJ Diplo, en hierop zingt de New Yorkse zangeres Amber Coffman van Dirty Projectors. Maar de extra wobwob touch van de Britse drum'n'bass dj Andy C maakt het helemaal af.

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

Ewert & The Two Dragons - (In The End) It's Only Love  (V2, 7e week)
Alt-J - Breezeblocks (PIAS, 4e week)
XXYYXX - About You (Relief In Abstrac,t 4e week)
Knife Party - Rage Valley (Warner, 3e week)
dEUS - Quatre Mains (PIAS, 3e week)
Drive Like Maria feat. Lara Chedraoul - Howl  (PIAS, 3e week)
Clock Opera - Lesson No. 7 (V2, 3e week)
Faberyayo - Een Echte (TopNotch, 2e week)

3voor12 Album van de Week

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12