Nymfo releaset album in Londen, Paradiso en Effenaar Nymfo releaset album in Londen, Paradiso en Effenaar

Album Characters: Dansen met Delsing Dansalbum van de maand

, Jorinda Teeuwen

Nymfo releaset album in Londen, Paradiso en Effenaar

Album Characters: Dansen met Delsing Dansalbum van de maand

Jorinda Teeuwen ,

Nymfo kwam gisteren terug uit Londen. Het album Characters – dat maandag uitkwam – werd in een club in Londen gereleased. “In Engeland is drum ’n bass een stuk populairder dan in Nederland,” verklaart Nymfo. Toch slaat hij Nederland niet over. Hij geeft twee releaseparty’s: 15 juni in Paradiso, 16 juni in de Effenaar.

Nymfo is al een tijdje bezig in de drum ’n bass scene. In 2007 werd hij nog uitgeroepen tot drum ’n bass dj van het jaar. Toch is nu pas zijn eerste echte album uitgekomen. “Dit was echt een droom voor mij, mijn eerste officiële album,” vertelt Bardó Camp, zoals Nymfo in het dagelijks leven heet. Om dat te vieren gooit Bardó er direct drie releaseparty’s tegenaan. De eerste was afgelopen zaterdag in Londen, vanwege het Engelse label Commercial Suicide. “Ik vind het belangrijk dat er ook een optreden in Nederland komt. Amsterdam is vet, in Eindhoven heb ik jarenlang gewoond.”

Nymfo gaat erg goed in Groot-Brittanië. Afgelopen weekend speelde hij bij BBC Radio 1 en heeft hij verschillende optredens in Britse steden gehad. “De concurrentie is moordend, maar als je een paar platen uitbrengt bij grote labels, dan kan het hard gaan,” vertelt Bardó. “Ik krijg vaak tracks van onbekende dj’s binnen. Dat klinkt soms heel goed, terwijl het ze niet lukt om door te breken. Muzikanten zijn toch vaak autistische mensen die op een zoldertje muziek maken. De mensen met een grote bek hebben meer kans, terwijl ze misschien niet betere muziek maken.”

Komend jaar gaat Bardó vooral veel touren. Hongarije, Engeland, Duitsland, Polen, Australië, Zuid-Afrika, zomaar wat landen die hij aandoet. “Het reizen lijkt romantischer dan het is. Als ik een optreden heb in Engeland neem ik de laatste vlucht heen en de eerste weer terug,” vertelt Bardó. “In Zuid-Afrika blijf ik wel anderhalve week. Dan ga ik veel om met lokale drum ’n bass dj’s. Die locals kunnen je ook alle vette plekken van de stad laten zien.”

Het album Characters is deze maand het ‘Dansen met Delsing Dansalbum van de maand’. “Het overrompelde me toen ik dat hoorde,” vertelt Bardó. “Ik had al wel een keer een mix gemaakt in het programma en Tomas was toen al enthousiast, maar dit had ik zeker niet verwacht. Super leuk!”

De droom van een album is uitgekomen, maar Bardó droomt verder. “Ik zou nog wel een soundtrack van een science fiction film willen maken.” Op de website van Nymfo website kun je een spelletje doen en hiermee een gratis track verdienen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12