Nieuw album Dio uit op 6 juli, cover en tracklist bekend Nieuw album Dio uit op 6 juli, cover en tracklist bekend

Rapper organiseert eigen festival in Vondelpark

, Atze de Vrieze

Nieuw album Dio uit op 6 juli, cover en tracklist bekend

Rapper organiseert eigen festival in Vondelpark

Atze de Vrieze ,

Benjamin Braaf’s Festival, het nieuwe album van Dio, heeft een releasedatum: 6 juli komt de opvolger van het succesvolle debuutalbum Rock ’n Roll uit. Vorige week verscheen de tweede single Ze Houdt Van Me, met een opvallende rol voor actrice en zangeres Hadewych Minis. “Er staan niet veel features op het album”, vertelt Dio. “Eigenlijk alleen met Hadewych, Sef en Willem van The Opposites.”

Dat betekent niet dat Dio zijn album moederziel alleen bij elkaar heeft zitten pennen. De hulp zat aan de achterkant. Waar Dio op zijn debuut nog samenwerkte met verschillende producers, werden nu alle tracks ingeblikt door Joris Titawano SirOJ. Dio werkte in het verleden ook al met de producer, onder meer op SirOJ’s eigen album Goed Ontmoet. Ook een andere oude bekende keert terug: Tjeerd Bomhof van Voicst. Ook met hem werkte Dio op zijn debuut al samen. “Sindsdien hebben we altijd contact gehouden. We wilden graag nog eens samenwerken, maar dat kwam er steeds niet van. Ik was al een tijdje bezig met mijn album en wist niet precies wat ik wilde. Toen heb ik Tjeerd gebeld. Zijn manier van werken is totaal anders. Soms kwam hij met alleen een akoestische gitaar naar me toe.”

Benjamin Braaf’s Festival is dan ook allesbehalve een puristische hiphopplaat geworden, zo laten de twee singles die tot nu toe uitkwamen horen. Eerste single Dansen In Jou is zelfs een regelrechte Black Keys knipoog. “Of het een knipoog is weet ik niet”, zegt Dio. Hij geeft toe: “Joris en ik luisterden wel veel naar de Keys. Het is wel heel erg een Black Keys ding, dachten we. Laten we maar even kijken wat er ermee doen.” Het belandde uiteindelijk dus toch op het album. Volgens Dio is het niet per se representatief voor de sound van de plaat. “Het geeft wel de diversiteit aan. De volgende single wordt weer compleet anders. Mijn vorige album was een succes, maar nu wilde ik graag muzikaal groeien.”

Het album verschijnt dus begin juli, midden in de zomervakantie. Dat is geen probleem, denkt Dio zelf. “Ik ben steeds sterker gaan geloven in het snel uitbrengen van muziek. Als het af is, moet je het niet lang te laten liggen. De meeste tracks op het album zijn pas kort geleden afgerond. Er zijn onderweg niet veel nummers gesneuveld. Wel is er een mixtape tussendoor gekomen, die het complete tegenovergestelde is van het album.” Een maand na de release volgt nog een speciaal evenement in het Vondelpark in Amsterdam, welhaast een verplichting met zo’n albumtitel. “Ik heb er heel veel zin in. Ik zal zorgen dat al mijn muzikale vrienden er bij zijn. Ik kan nog niet alle namen vrijgeven, maar The Opposites en Flinke Namen zullen er zeker bij zijn.”  

Tracklist:

1. Festival
2. Diu & Zaf ft. Sef
3. Dansen In Jou
4. Ongetiteld
5. Ze Houdt van Me ft. Hadewych Minis
6. Haat Liefde ft. Willem
7. Cupido
8. Wij Zweven ft. Sef
9. Benny Bravo
10. Springmuziek
11. Zwart
12. Nergens
13. Bonustrack I: Dracula
14. Bonustrack II: Techno RMX

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12