Hiphopfestival Cause verhuist van HMH naar Melkweg Hiphopfestival Cause verhuist van HMH naar Melkweg

Friendly Fire: “De sfeer is voor ons doorslaggevend”

, Atze de Vrieze

Hiphopfestival Cause verhuist van HMH naar Melkweg

Friendly Fire: “De sfeer is voor ons doorslaggevend”

Atze de Vrieze ,

Hiphopfestival Cause verhuist van de Heineken Music Hall naar de Melkweg. Voor het evenement met onder meer Wiz Khalifa, B.o.b., Kendrick Lamar en Nederlandse acts als Kraantje Pappie en Fresku zijn niet genoeg tickets verkocht om de hal in Amsterdam Zuid-Oost te vullen. Het festival vindt plaats op 27 juni. “De sfeer is voor ons doorslaggevend”, stelt Niels Aalberts van organisator Friendly Fire. “Op dit moment denken we de Melkweg met beide zalen wel zo goed als of helemaal uit te kunnen verkopen. Daarmee kiezen we voor de fans die wel vanaf het begin enthousiast waren.”

Waar het precies mis ging met Cause durft Aalberts niet te zeggen. Boekingskantoor Friendly Fire heeft redelijk wat ervaring met acts van hetzelfde kaliber. “Wiz Khalifa verkocht vorig jaar de Heineken Music Hall in zijn eentje uit. Recent deden we twee shows van Mac Miller in de Melkweg, allebei uitverkocht. Ook A$AP Rocky in Paradiso volgende week is bijna uitverkocht. Er is dus wel degelijk publiek voor dit soort artiesten in Nederland. Over het programma hebben we ook weinig klachten gehoord. Mensen waren enthousiast. Maar kennelijk zijn we niet in staat dat door te trekken naar HMH-niveau.”

Qua line-up onderscheidt Cause zich nadrukkelijk van het vorig jaar geflopte hiphopfestival Bridgin’ The Gap, dat Ahoy probeerde vol te trekken met oude rotten als Wu-Tang Clan, Dead Prez en Sean Price. Cause mikt veel nadrukkelijker op de hiphop van nu, maar is er kennelijk niet in geslaagd meteen een concept neer te zetten dat de namen op de line-up overstijgt. Sterker nog: integendeel. Mogelijk is de prijs een struikelblok – voor een festivalticket moet de doelgroep toch net wat dieper in de buidel tasten – in combinatie met de crisis. “Dat zou kunnen, misschien speelt de locatie een rol, of de datum (tijdens de eerste EK-semifinale, red.). We weten het niet. We willen er in elk geval niet omheen draaien of twee tickets voor de prijs van een weggeven. Liever zien we dit als een tussenstap, om naar iets toe te bouwen.”

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12