Dutch Valley verkoopt al zijn kaarten via vakantieveilingen.nl Dutch Valley verkoopt al zijn kaarten via vakantieveilingen.nl

Festival laat twee bezoekers toe voor de prijs van een

, Atze de Vrieze

Dutch Valley verkoopt al zijn kaarten via vakantieveilingen.nl

Festival laat twee bezoekers toe voor de prijs van een

Atze de Vrieze ,

Festivalorganisator UDC kondigt een opmerkelijke samenwerking aan. De komende drie jaar zullen alle tickets voor het festival Dutch Valley verkocht worden via VakantieVeilingen.nl, een website die vakanties en dagtripjes per opbod verkoopt. Op die manier heeft de bezoeker invloed op de prijs van een ticket. Vanaf morgen neemt de veilingsite de gehele verkoop van het festival over. Dutch Valley is een initiatief van de organisator achter Dance Valley, maar dan met alleen Nederlandse acts, van Nick & Simon tot de Party Animals.

Organisator UDC heeft de laatste jaren grote moeite publiek te interesseren voor zijn evenementen. Het ooit grote dance festival Dance Valley moest vorig jaar zelfs naar een ultiem middel grijpen: het liet twee bezoekers binnen op een enkel ticket. Dit jaar is het voor bezoekers mogelijk hun ticket gespreid te betalen. Ook voor het veel nieuwere initiatief Dutch Valley liep het niet bepaald storm, en ook de nieuwe actie komt duidelijk voort uit nood. Bezoekers die al een kaart voor Dutch Valley gekocht hebben, mogen ook nu een tweede persoon gratis meenemen.

De verkoop van tickets via veilingsites wordt ook vaak gezien als een symptoom van slechte verkoop. UDC schaamt zich er niet voor. Vorig jaar al werd samen gewerkt, nu neemt VakantieVeilingen.nl dus de hele verkoop over. Een woordvoerder van UDC verklaart: “De samenwerking van vorig jaar hebben we dit jaar geoptimaliseerd en geformaliseerd. Dit houdt in dat VakantieVeilingen.nl de komende 3 jaar als officieel ticketkanaal de kaartverkoop van Dutch Valley voor haar rekening zal nemen. Het publiek heeft door het veilingsysteem invloed op de hoogte van de kaartprijs en zal daar haar voordeel uit halen.”

Dutch Valley is niet het enige festival dat het moeilijk heeft. Ook Rockin' Park, het festival rond Snow Patrol en Elbow in het Nijmeegse Goffert Park, kondigde recent aan twee bezoekers met een enkel ticket toe te laten. Openluchtfestival Dauwpop in het Overijsselse Hellendoorn trok veel minder bezoekers dan de bedoeling was. Eerder vandaag kondigde hiphopfestival Cause aan te verplaatsen van de HMH naar de minder ambitieuze Melkweg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12