Ook Awakenings gooit nieuwe kaarten in de verkoop

Lager btw-tarief niet van toepassing

Sjoerd Huismans ,

Gisteren kondigde Lowlands nog aan 122 extra kaartjes in de verkoop te doen, vandaag doet Awakenings hetzelfde. Ook de organisatie van Awakenings geeft als reden 'het frustreren van zwarthandel' op. Om die reden heeft de organisatie kaarten achtergehouden, die donderdag om 18.00 uur in de verkoop gaan. Per transactie kunnen maximaal twee kaarten worden gekocht. Het gaat om tussen de 1000 en 1500 kaarten. Het lage btw-tarief is helaas nog niet van toepassing op Awakenings.

De kaarten zijn niet net als bij Lowlands goedkoper, het lagere btw-tarief is namelijk nog niet van kracht op 30 juni, de dag dat Awakenings plaatsvindt. Eerder besloten North Sea Jazz en dance-festivals Welcome To The Future, XO Live en Solar Weekend hun prijzen te verlagen als reactie op de btw-verlaging. Aangezien het uitverkochte Awakenings op 30 juni gehouden wordt, mist het festival helaas net dat voordeel: de verlaging van het btw-tarief op podiumkunsten gaat per 1 juli in. Awakenings-woordvoerder Maarten van Beusekom: "Wij vallen daar helaas net buiten, anders hadden we graag de prijs verlaagd. Maar hiervoor moet je echt bij de overheid zijn."

Om hoeveel kaarten het precies gaat, kan Van Beusekom nog niet met zekerheid zeggen. "Dat hangt er nog vanaf, het ligt ongeveer tussen de 1000 en 1500. We zijn momenteel nog bezig met het ongeldig maken van illegaal aangeschafte kaarten, en weten nog niet hoeveel dat er precies zijn."