1 kilo zware straattegel van Duvel & Nikes in je CD-rek 1 kilo zware straattegel van Duvel & Nikes in je CD-rek

Bijzondere limited edition voor nieuwe album Duvel X Nikes

, Jorinda Teeuwen

1 kilo zware straattegel van Duvel & Nikes in je CD-rek

Bijzondere limited edition voor nieuwe album Duvel X Nikes

Jorinda Teeuwen ,

De Limited Edition van DNA, het nieuwe album van rapper Duvel en producer Nikes – ofwel Duvel X Nikes – is wel een heel bijzondere: een straattegel. 15 bij 15 centimeter en 1 kilo zwaar. Ontwerper Ferry van Zijderveld wilde al langer een straattegelhoes maken, maar zocht alleen nog het goede moment. Het album staat nu (woensdag) op de Luisterpaal.

Op 8 juni ligt DNA in de platenwinkels, waarbij Duvel – van rapformatie DuvelDuvel – samenwerkt met producer Nikes. “Ik ken Duvel al heel lang. Toen hij vertelde dat er een nieuwe plaat zou komen, was het logisch dat ik het artwork zou verzorgen,” vertelt ontwerper Ferry van Zijderveld. “Ik had het idee al veel langer om dit te maken, maar het was nog nooit haalbaar geweest. Nu kwam het perfect uit met Duvel en Nikes.” Het album DNA van Duvel X Nikes komt 8 juni uit. “DNA is een bouwsteen, dus deze albumhoes is een mooie metafoor natuurlijk. Daarnaast komt de tegel van de straat, het is hard, net als Duvel.”

De straattegel is 15 bij 15 centimeter, is 1 kilo zwaar en gaat 34,99 euro kosten. Vanwege het gewicht is het niet mogelijk om het thuis te laten sturen en moet het album dus opgehaald worden in de platenwinkel. Er zijn slechts 282 exemplaren beschikbaar. “Het is de Limited Edition, dus dan moet het ook wel echt gelimiteerd zijn,” vindt Ferry.

Het hele proces van het maken van de albumhoezen heeft ruim drie maanden geduurd. Het vooronderzoek koste nog het meeste tijd, want hoe maak je nu zoiets? “Een machinale methode is echt achterlijk duur, dus zijn ze allemaal met de hand gemaakt door Patty's Props & Products,” legt Ferry uit. “We hebben een echte straattegel als voorbeeld gebruikt, daar twintig mallen van gemaakt en toen gegoten met beton.” Het maken van twintig exemplaren duurde twee dagen. “Er zijn er ook aardig wat gesneuveld.”

Het album DNA komt 8 juni uit en staat nu (woensdag) op de Luisterpaal. Voor diegene die nog niet tot vrijdag kunnen wachten kun je hier gratis de gloednieuwe mixtape van Duvel downloaden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12