Rapper Hef in film Valentino

Komedie met hoofdrol voor Najib Amhali in januari 2013 in premiere

Erik Zwennes ,

Rapper Hef uit Hoogvliet heeft een rolletje in de nieuwe romantische komedie Valentino. De film, met een hoofdrol voor cabaretier Najib Amhali, moet in januari 2013 in première gaan. Naast Hef spelen onder meer Derek de Lint en Gouden Kalf winnaar Nasrdin Dchar in Valentino.

Hef speelde eerder al in BNN-serie Van God Los. Via regisseur Remy van Heugten, die ook tekent voor Valentino, heeft hij nu een nieuwe rol bemachtigd. “Ik speel beveiliger en valet-parking figuur, het is een kleine rol hoor maar ik vind het te gek.” Hef vertelt dat de opnames van zijn scènes nog plaats moeten vinden. “Ik ben rapper dus alles dat ik op acteergebied aangeboden krijg is meegenomen, een extraatje. Maar ik vind het leuk om te doen en een heel andere wereld te leren kennen.”

Regisseur Van Heugten is bekend van televisieseries als Hoe Overleef Ik...?, Van God Los en Feuten. Valentino gaat over een succesvolle Italiaanse Maserati-verkoper die een relatie krijgt met de dochter van zijn baas. Hij staat op het punt promotie te maken en met zijn grote liefde te trouwen. Maar Valentino heeft één probleem; hij is namelijk geen Italiaan!

Hef vertelt dat zijn volgende album Papierwerk zo goed als klaar is. “Ik heb zo’n zestig tracks opgenomen. Daarvan heb ik samen met Jiggy (Djé, labelbaas van Noahs Ark, red.) vijfentwintig tracks uitgekozen voor het album. Die worden op dit moment gemixt. Er zullen er nog een paar afvallen. De komende tijd ben ik druk met video’s en zo.” Een exacte datum voor de release van Papierwerk is er nog niet.