Nieuwe single The Opposites in première in 3voor12radio

EP Slapeloze Nachten komt uit op 20 juli

Jorinda Teeuwen ,

The Opposites zijn terug van weggeweest. In 2010 kwam hun laatste album Succes/Ik Ben Twan uit, al was dat eigenlijk meer een dubbel solo-album. Succes werd gemaakt door Willy en Ik Ben Twan door Big2. Woensdagavond ging de nieuwe single Slapeloze Nachten van het hiphopduo in première in 3voor12radio.

Dat de twee rappers weer samenwerken, komt niet helemaal uit de lucht vallen. “Willy (echte naam Willem de Bruin) zien elkaar bijna elke dag. Twee jaar geleden hebben we samen een nieuwe studioruimte gehuurd, dus daar zaten we ook weer elke dag,” vertelt Twan van Steenhoven alias Big2 in 3voor12radio. “Het was ook normaal om weer lekker samen muziek te gaan maken. Eerst maakte ik altijd de muziek en rapte of zong Willem daarop, maar nu hebben we echt alle muziek samen gemaakt. We hebben daardoor een andere sound ontwikkeld.”

20 juli komt de EP Slapeloze Nachten uit, maar een album zou zomaar nog even kunnen duren. “Die komt er wanneer we er zin in hebben. we releasen eerst de EP. Als wij denken dat het tijd is voor een nieuwe EP, doen we dat ook weer. Hetzelfde geldt voor een album. We willen de mensen een beetje hongerig houden.” Het duo heeft in elk geval tracks genoeg voor een album. “We hebben harder dan ooit gewerkt. Het is niet normaal hoeveel nummers wij hebben gemaakt.”

Woensdagavond ging de single Slapeloze nachten in première. “Dit is het eerste nummer dat we voor de EP gemaakt. We wilden een nieuwe sound creëren en dus hadden we allerlei geluidjes gedownload. Willem kwam met allemaal synthesizers en zo is deze track ontstaan.” Door de luisteraars van 3voor12radio is de track goed ontvangen. Reacties als “Awesome!” en “Klinkt zeker goed. Als de rest ook zo klinkt ga ik overwegen om het album te kopen” komen binnen via twitter. Jeroen is helemaal door het dolle heen na het horen van de track. “Super! Het heeft veel te lang geduurd, man. Ik heb helemaal blij. Briljant!” Ook dj Roosmarijn Reijmer is van de single gecharmeerd. “Wat een rammer hebben jullie gemaakt.”