Anne Soldaat releast album op Into The Great Wide Open

“Album is een echte Anne Soldaat”

Jorinda Teeuwen ,

Het nieuwe album van Anne Soldaat is af. Het is gemixt en gemasterd , alleen het artwork van zijn tweede soloplaat moet nog af en – niet te vergeten – de titel. “Misschien blijft het album wel titelloos. Er is niet echt één thema, dus het is lastig om een titel te verzinnen die de lading dekt.” De opvolger van In Another Life is volgens de singer-songwriter niet te grijpen en dus moeten we tot eind augustus afwachten wat het precies wordt.

Een omschrijving van de plaat kan de singer-songwriter niet geven. “Al sla je me dood. Ik zit nu helemaal in de muziek. Ik zou het eerst eens een jaar moeten laten liggen om het te kunnen omschrijven,” lacht Soldaat. “Het gaat over van alles, maar het is wel een vrij luchtig album. Ook qua muziek varieert het heel erg van stevig tot verstild en intiem. Het laat zich niet grijpen. Maar het verschilt ook niet heel veel van mijn vorige album.”

In 2009 bracht In Another Life uit, wat Soldaat een 3voor12award nominatie opleverde Daarna heeft Anne Soldaat allerlei andere dingen gedaan. Hij is de gitarist en mentor van Tim Knol en heeft nummers geschreven voor de dansvoorstelling ZOUT van Conny Janssen Danst. “Dat was heel erg leuk. Ik speelde de nummers live tijdens de voorstellingen in het theater. In 2013 gaan we nog een stuk of twintig voorstellingen doen, omdat het zo goed ging.” Het theater lijkt ook voor Anne Soldaat de perfecte setting. “Dat zou ik erg leuk vinden. Ik heb met Tim ook een theatertour gedaan, ik houd heel erg van die setting. Er zijn nu alleen nog geen plannen voor. Misschien komt het nog.” Net als In Another Life is dit album met Jason Falkner opgenomen in Los Angeles. “Het is een echte Anne Soldaat. Ik ben heel benieuwd naar de reacties.” Het album komt eind augustus uit, maar wordt in september op Into The Great Wide Open pas echt gepresenteerd.

Het maken van de plaat is in goed overleg gegaan van de Tim Knol Band. Matthijs – Duijf – van Duijvenbode, de schrijfpartner van Tim, speelt ook in de band van Anne Soldaat. “Tim is nu in Amerika om daar te spelen en ook liedjes te schrijven. In 2013 komt die plaat waarschijnlijk uit en het lijkt me leuk om daar weer deel van uit te maken.” Toch blijft de Tim Knol Band ook zonder Tim Knol bij elkaar. Naast toetsenist Matthijs van Duijvenbode speelt namelijk ook bassist Jeroen Overman bij Anne Soldaat in de band. Drummer Bram Hakkens (GEM, The Kyteman Orchestra) en zanger en gitarist Maurits Westerik (GEM) vullen de band verder aan.