12van3voor12: Stilte voor de tropische storm van Palmbomen 12van3voor12: Stilte voor de tropische storm van Palmbomen

Debuutalbum zal dit najaar verschijnen

, Jorinda Teeuwen

12van3voor12: Stilte voor de tropische storm van Palmbomen

Debuutalbum zal dit najaar verschijnen

Jorinda Teeuwen ,

Begin dit jaar voorspelde 3voor12 dat het voor een dozijn artiesten een mooi jaar zou worden: de 12van3voor12. Artiesten die behoorden tot de belofte van 2012. Na een half jaar is het de hoogste tijd voor een belronde. Vandaag de Amsterdamse Palmbomen komt na de zomer met zijn debuutalbum.

Het heeft even geduurd voordat er nieuw materiaal van Kai Hugo alias Palmbomen uitkwam. Zijn EP Moon Children dateert al uit 2010, maar na de zomer kunnen we zijn debuutalbum verwachten. “Het album is al in december afgemaakt, gemixt en gemasterd,” vertelt Hugo. “Maar ik wilde wachten op het juiste moment om het uit te brengen. Waarschijnlijk komt het rond oktober uit.” Met het album zet Palmbomen dezelfde lijn als EP Moon Children voort. “Qua geluid ligt het in het verlengde van de EP, het is de volgende stap. Het album blijft heel dichtbij mezelf, maar er werken wel meer mensen aan mee. Zij zullen ook in de liveshow een rol krijgen, maar hoe we dat precies gaan invullen weet ik nog niet.”

Het afgelopen half jaar heeft Hugo weinig opgetreden. “Ik had me voorgenomen om geen live-shows te geven en dat is gelukt. Het afgelopen half jaar heb ik hier en daar wel een dj-set gedaan, maar verder wilde ik me helemaal concentreren op het album en het ontwikkelen van de nieuwe show.” De komende tijd is Hugo nog bezig met repeteren voor zijn nieuwe show en er worden twee video’s opgenomen. “We zijn ook in gesprek met internationale partijen, waarmee ik een betere aansluiting met het buitenland hoop te krijgen. Ik zit natuurlijk in een bepaalde niche en daarmee wil ik een zo groot mogelijk bereik. Ik kom nu al regelmatig in Amerika, omdat mijn vriendin in Miami woont. Ik wil vooral daar meer gaan spelen.”

Wanneer Palmbomen weer live zal spelen, wordt binnenkort bekend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12