Toch gerechtelijk onderzoek naar Pukkelpop-drama Toch gerechtelijk onderzoek naar Pukkelpop-drama

Naar aanleiding van klacht bezoeker

, Ingmar Griffioen

Toch gerechtelijk onderzoek naar Pukkelpop-drama

Naar aanleiding van klacht bezoeker

Ingmar Griffioen ,

Toch een nieuw onderzoek naar het Pukkelpop-drama: de Hasseltse onderzoeksrechter Ilse Lommelen gaat de ramp op het Belgische festival onderzoeken. Dat meldt de Belgische krant De Standaard. Een klacht van een slachtoffer is de aanleiding voor het nieuwe onderzoek. Een hevig onweer raasde donderdag 18 augustus 2011 over Pukkelpop, met vijf doden en honderdveertig gewonden tot gevolg. Het festival werd afgelast.

Onderzoeksrechter Lommelen moet uitzoeken of er toch iemand verantwoordelijk is voor het drama. Een eerder justitieel onderzoek concludeerde dat er sprake was van uitzonderlijk noodweer en zag geen reden om de organisatie te vervolgen en is eind september 2011 afgesloten. Minister van Justitie Annemie Turtelboom antwoordde dat er een nieuw onderzoek kwam, na een een parlementaire vraag van Bert Schoofs van Vlaams Belang. Het nieuws werd bevestigd door de Hasseltse procureur Marc Rubens.

Pukkelpop-organisator Chokrin Mahassine zou nog niets weten van een nieuw onderzoek, zo liet hij aan De Standaard weten. Naast dit onderzoek ligt er een aantal claims van bezoekers voor de terugbetaling van de tickets. Een advocaat kondigde aan Mahassine te gaan dagvaarden om voor 350 festivalgangers de ticketprijs terug te ontvangen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12