ESNS12: Squarehead te gewoontjes om te imponeren ESNS12: Squarehead te gewoontjes om te imponeren

Garagepop uit het focusland te oppervlakkig

, Wymer Praamstra

ESNS12: Squarehead te gewoontjes om te imponeren

Garagepop uit het focusland te oppervlakkig

Wymer Praamstra ,

Op een showcasefestival als Eurosonic verwacht je bands die op hun allerscherpst zijn om zoveel mogelijk indruk te maken. Squarehead uit focusland Ierland blijft wel erg oppervlakkig. De nummers zijn goed, maar weten niet te raken en emoties zijn ver te zoeken. Squarehead is er nog niet.

CONCERT
Squarehead, Eurosonic, De Spieghel, 12 januari 2012

MUZIEK
Het Ierse drietal verraste vorig jaar met de frisse debuutplaat Yeah Nothing die zo uit het verleden lijkt gekomen. Surf-pop in Beach Boys stijl en punkrock in Amerikaanse stijl zijn twee makkelijk te maken vergelijkingen. De riffjes zijn verleidelijk en de refreintjes met veel ‘ooohs’ en ‘aaahs’ zijn makkelijk te verteren door een breed publiek. In Ierland zijn ze al een hype en speelden ze voorprogramma’s voor bands als No Age en Titus Andronicus.

PLUS
Pakkende en frisse liedjes schrijven heeft Squarehead als geen ander onder de knie. Slechte nummers komen in de set niet voor en met Midnight Enchilada en Get Light heeft de band twee singles van formaat in huis. Live speelt het drietal strak en gefocussed, met veel meer kracht dan op plaat.

MIN
Het is allemaal niet heel verheffend wat Squarehead laat zien en horen. De drie mannen zijn wel erg gewoontjes en emoties zijn in de gezichten ver te zoeken. Ook heb je het gevoel na drie nummers alles wel gehoord te hebben.

CONCLUSIE
Het is ‘gewoon’ goed, maar niet een optreden waar je over een jaar nog eens aan terugdenkt. Meer diepgang en verbreding zou geen kwaad kunnen. Als Squarehead in staat is de oppervlakkigheid te doorbreken, is het een band die in de toekomst de festivals plat kan spelen.

CIJFER
6,5

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12