ESNS12: Opgehemeld Spector grossiert vooral in niksige Britpop ESNS12: Opgehemeld Spector grossiert vooral in niksige Britpop

Veel hype en weinig wol

, Ingmar Griffioen

ESNS12: Opgehemeld Spector grossiert vooral in niksige Britpop

Veel hype en weinig wol

Ingmar Griffioen ,

Spector is een hot en hip popbandje uit Groot-Brittanniƫ. Dat zie je aan de volgepakte Huize Maas en de driedubbele rij fotografen voor het podium. 'I wish all of you could've brought your cameras. We'll just have to do with you lot', grapt frontman Fred Macpherson.

CONCERT
Spector, Eurosonic, Huize Maas Main, 12 januari 2012

MUZIEK
Lekker springerige pop à la Killers, hintend naar Pulp en Roxy Music, van vijf jonge gastjes uit Londen, die zich vernoemden naar de wereldberoemde producer. Stem en voorkomen van zanger Macpherson herinneren aan Pulp-frontman Jarvis Cocker.

PLUS
Catchy spul hoor. Zeker die pakkende single "What You Wanted", waarmee ze al vroeg in de set Huize Maas bij de lurven pakken, en ook "Grey Shirt & Tie" en de nieuwe single "Chevy Thunder" mogen er zijn. In Machpherson heeft Spector een goede frontman. De Brit oogt wat nerdy met z'n Youp van het Hek/Jarvis Cocker brilletje en z'n WOII brillantine kapsel, maar heeft de maniertjes, gebaartjes en pathetische podiumact al in huis. Hij lijdt wel een beetje aan over-acting, maar de band kan ook wel wat pit en lef gebruiken.

MIN
Het verschil tussen Macpherson en de overige bandleden is groot, te groot eigenlijk. De andere vier leden opereren vrij statisch en inwisselbaar, en die laatste kwalificatie geldt ook voor de muziek. Live springt er na "What You Wanted" weinig meer uit, ook de andere singles niet. De rest is nog teveel niks-aan-de-hand dansbare pop, de belofte en de branie zijn er wel, maar Spector is vooralsnog een goeddeels lege huls. Veel hype en weinig wol.

CONCLUSIE
Spector mag wat meer catchy materiaal schrijven en moet zeker nog wat meters maken op het podium. Dat laatste gaat goed komen, onder meer in het voorprogramma van Florence and the Machine en op Coachella. Maar voor een band die de Britse zomerfestivals af is geweest en is geboekt voor Coachella, vinden we dit toch wat tegenvallen.

CIJFER
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12