ESNS12: Terug naar de jaren 50 met Kris Berry ESNS12: Terug naar de jaren 50 met Kris Berry

Muziek hoeft niet altijd gecompliceerd te zijn

, Charlie Crooijmans

ESNS12: Terug naar de jaren 50 met Kris Berry

Muziek hoeft niet altijd gecompliceerd te zijn

Charlie Crooijmans ,

Kris Berry werd begin 2011 als eerste uitgeroepen tot Radio Soul & Jazz Talent. In de tussentijd heeft ze niet stil gezeten met een optreden op het North Sea Jazz en het maken van nieuwe liedjes. Zangeres Kristel de Haak heeft een unieke stem die altijd herkenbaar is. Door zowel de kleding als de deuntjes neemt de band ons mee naar de naar de jaren vijftig. Een heerlijke tijd met overpeinzingen maar ook met een goed gevoel. De akoestische set is meer dan aangenaam en zet het publiek aan tot dansen.

Kris Berry
<br/>Martijn Heijmans voor Radio6

Kris Berry
Martijn Heijmans voor Radio6

CONCERT
Kris Berry, Noorderslag, CBK Zaal, 14 januari 2012

MUZIEK
De sound van Kris Berry is overwegend jaren vijftig americana met een sterke scheut Cariben. Het is leuk om te zien dat de contrabassist aan die snaren staat te plukken en de gitarist af en toe blij staat te raggen. De percussionist zit in een zomerse flow en de toetsenist speelt af en toe een aardig deuntje trompet, die helemaal mooi klinkt wanneer deze gedempt is. Maarten Hogenhuis van Bruut! kwam nog even een riedeltje sax meespelen.

PLUS
Even koket als charmant brengt Kristel met verve haar liedjes. De acoustische mix van Caribische en Amerikaanse boerse ritmes ligt goed in het gehoor.De hele band zet overigens een enthousiaste set neer. Vooral de meer uptempo nummers doen het goed.

MIN
Niet alle liedjes zijn even sterk. Ze rammelen soms zelfs een beetje door te lange intro's of vreemde overgangen.

CONCLUSIE
De liedjes van Kris Berry zijn licht en eenvoudig. Het publiek heeft genoten, er werd gedanst. De lege ruimte tussen het podium en het publiek werd kleiner en kleiner. Zou het misschien een idee zijn om een achtergrond koortje er bij te halen?

CIJFER
6,5

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12