ESNS12: BRUUT! speelt ... inderdaad bruut ESNS12: BRUUT! speelt ... inderdaad bruut

Maar drie kwartier is wel wat lang

, Maarten van Heuven

ESNS12: BRUUT! speelt ... inderdaad bruut

Maar drie kwartier is wel wat lang

Maarten van Heuven ,

Op een festival als Noorderslag vol pop, rock en dance is de jazz van BRUUT! wellicht een tikkeltje raar. Het is de misschien de vreemdste eend in de bijt op deze Noorderslag: de vier mannen BRUUT! spelen instrumentale jazz, die direct je onderbuik inschiet.

BRUUT!

BRUUT!

CONCERT
BRUUT!, Noorderslag, Radio 6-zaal, 14 januari 2012

MUZIEK
Op een festival als Noorderslag vol pop, rock en dance is de jazz van BRUUT! wellicht een tikkeltje raar. Er is geen zang, er zijn geen beats. Er is een ruig hammondorgel (Folkert Oosterbeek), er is een scheurende sax (Maarten Hogenhuis), er zijn ruige drums (Felix Schlarman) en er is een superstabiele contrabas (Thomas Rolff). Welkom bij BRUUT!

PLUS
Jazz is cool, jazz is ruig. De vier jonge kerels van BRUUT! nemen het podium en brengen funky jazz die je raakt. De band staat als een huis en de muzikanten spelen perfect. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en bouwen grappige overgangen in. Het optreden zou zomaar de soundtrack van de nieuwe Tarantino kunnen zijn: we horen dat de drugs versneden worden en we horen dat een gangster neergeschoten wordt.

MIN
Juist dat we al die filmbeelden verzinnen, zegt wel wat. Want BRUUT! is goed en BRUUT! dampt maar BRUUT! is ook een beetje steeds van hetzelfde en de gedachten dwalen soms ver af.

CONCLUSIE
BRUUT! is ruig en BRUUT! is cool. Maar BRUUT! heeft ook wel moeite om de drie kwartier die ze van Noorderslag krijgen boeiend vol te spelen.

CIJFER:
7,5

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12