Music Store winkels verder als Music & More Music Store winkels verder als Music & More

Franchisers nemen zelf heft in handen

, Ingmar Griffioen

Music Store winkels verder als Music & More

Franchisers nemen zelf heft in handen

Ingmar Griffioen ,

Zo'n vijftig Music Store winkels starten door onder de naam Music & More. De verenigde franchisers van de al enige tijd bedreigde Music Store hebben daartoe de retailvereniging Music & More opgericht, meldt Entertainment Business. Ze nemen daarmee afscheid van Hermans Retail Europe, die sinds oktober 2010 eigenaar was.

Eind 2010 kwam de muziekketen in de problemen, omdat toenmalig eigenaar Avalon Wholesale failliet ging. Zo'n tachtig van de 125 Music Store winkels bleven toen overeind, naar eigen zeggen omdat de franchise-contracten bij een faillissement ontbonden werden. Wat er met de andere dertig Music Stores gebeurt is niet bekend. Bij Hermans Retail Europe was niemand voor een reactie beschikbaar.

Entertainment Business meldt dat Music & More gaat samenwerken met twee leveranciers: "Select Entertainment Services (S.E.S.) voor het audio- en videogedeelte en Micromedia voor games, hardware en accessoires." De domeinnaam www.musicmore.nl is al vastgelegd, maar nog niet in gebruik. "Om niet afhankelijk te zijn van één leverancier", heeft Music & More een eigen vorm van automatisering gekozen. Bestuurslid Ton Vrieze vertelde Entertainment Business: "De besprekingen lopen en de prijsstelling is lager dan de huidige prijzen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12