Microphone Colossus 2 door grote vraag ook fysiek beschikbaar

Plato Zwolle bestelt gelijk honderd exemplaren

Erik Zwennes ,

Microphone Colossus 2, het gratis album van Sticks en producer Kubus, is dankzij de grote vraag ook fysiek beschikbaar. Platenzaak Plato Zwolle heeft er gelijk honderd besteld. De fysieke cd’s zullen allemaal worden verzien van een handtekening door Sticks én Kubus. “Ik zet graag twee of drie dagen lang handtekeningen”, aldus een lachende Sticks.

MC2 verscheen als gratis download vanwege de snelheid. “Voordat we een hoes hebben laten maken, de cd's geperst en de release in het Top Notch schema ingepast hebben zijn we weer een paar maanden verder", aldus Sticks. Daarna kwamen er zoveel reacties en verzoeken voor fysieke albums dat Sticks eens ging informeren bij zijn platenbaas Kees de Koning.

Hij kan inmiddels bevestigen dat de fysieke plaat er komt. “De webshop gaat een week open. Het mag best een beetje exclusief zijn en dan kan het in één keer besteld worden. Nu zien of we er op toe moeten leggen”, zegt De Koning. De levering zal twee tot drie weken duren, ook omdat beide artiesten nog handtekeningen moeten zetten. De Koning laat weten dat platenzaken de plaat ook gewoon via de webshop kunnen bestellen. Plato Zwolle heeft dat dus gelijk op grote schaal gedaan.

Sticks vindt de situatie een mooi voorbeeld van nieuwe manieren om als artiest contact te houden met de fans. “Ik zie dit wel als een nieuwe manier van verkopen. Er is ook veel te zeggen voor gewone albumreleases, maar ik ben benieuwd of mensen hun enthousiasme hebben vastgehouden.” Sticks geeft toe dat er nog veel meer tracks met Kubus liggen. “Microphone Colossus 3 is in de maak. Maar het is niet zo dat het al helemaal vast ligt. Het kan zomaar een zang-album worden. Kuupie en ik zien het beiden als een uitlaatklep. Qua onderwerpen kan ik er ook heel andere dingen in kwijt.”

Liefhebbers van MC2 kunnen hun getekende exemplaar hier bestellen.