Le Le zegt ‘NEEN’

Faberyayo: “Ga maar uit van extra veel platina hitsingles op Partytime”

Erik Zwennes ,

De Amsterdamse popgroep Le Le heeft het nieuwe album af. De plaat zal nog dit voorjaar onder de naam Partytime in de winkels liggen. In 3voor12radio primeurde Faberyayo hoogstpersoonlijk de eerste single Neen. Zaterdag speelt Le Le op het 3voor12-podium tijdens Noorderslag.

 
In 3voor12radio primeurde Faberyayo hoogstpersoonlijk de eerste single Neen, een disstrack over de middelmatigheid. “Uiteindelijk is het ook maar een liedje van iemand die veel binnen zit en maar weinig van de wereld snapt.” Zaterdag speelt Le Le op het 3voor12-podium tijdens Noorderslag.

Ook Partytime is weer het kindje van drie vaders. Piet Parra en Rimer London zijn opnieuw verantwoordelijk voor de producties. Pepijn Lanen aka Faberyayo rapt en croont de plaat vol. Faberyayo: “Eigenlijk zou Marble (EP, 2009) al een nieuw album zijn. Maar dat voelde toen niet als een afgerond geheel. Toen waren we begin 2010 vrijwel klaar, maar kreeg De Jeugd voorrang. Daarna was wel even de wind uit de zeilen wat betreft motivatie. De laatste maanden hebben we er weer veel tijd in gestoken en nu zijn we echt tevreden. Partytime hoeft alleen nog maar gemasterd te worden.”

Faberyayo vertelt dat Piet Parra ook nu weer gaat experimenteren met live illustraties. “Hij is druk bezig met nieuwe ideeën. Piet gaat het nu weer iets anders aanpakken. Tijdens Noorderslag kun je er voor het eerst wat van zien.” Verder wil de mc nog even niets loslaten over de liveshow.

Op de nieuwe plaat beperkt Faberyayo zich tot Nederlandstalige en Engelse teksten. “Het Duits en Frans is op. Dat was wat ik kon. Sowieso staan er op de nieuwe plaat meer tracks die de radio kunnen halen. Het is niet meer zo’n rariteitenkabinet. Ga maar uit van extra veel platina hitsingles.”

De eerste single, Neen, is gelijk een flinke knaller. In drieënhalve minuut worden de do’s en don’ts voor 2012 op een rijtje gezet. Maar wat is er nou mis met Goudkuipje? “Ach, niet zo veel. Het is toch wel de belichaming van middelmatigheid. Laten we kaasresten samensmelten met wat emulgatoren en op ons brood smeren. Alsof er niets te kiezen is in het leven. Ik richt me misschien een beetje op de onwil van mensen om meer te wensen van het leven; het allemaal wel prima vinden. Maar uiteindelijk is het ook maar een liedje van iemand die veel binnen zit en maar weinig van de wereld snapt hoor.”

Dinsdag verschijnt de bijbehorende video van Neen, geschoten door Sandder.