ESNS12: De wereld is van Gers Pardoel ESNS12: De wereld is van Gers Pardoel

Rapper met zachte G zit voor komend jaar gebakken

, Timo Pisart

ESNS12: De wereld is van Gers Pardoel

Rapper met zachte G zit voor komend jaar gebakken

Timo Pisart ,

Hoe snel kan een ster rijzen? Héél snel, zo bewijst Gers Pardoel. Noorderslag 2012 zal niet alleen de boeken in gaan als het jaar van De Jeugd, maar ook als hoogste versnelling van de drietrapsraket van Gers Pardoel. Trap 1: monsterhit Broodje Bakpao met The Opposites in 2009. Trap 2: single Ik Neem Je Mee - geen nummer stond vorig jaar langer op 1 in de Single Top 100. Trap 3: vandaag werd zijn debuutalbum, amper drie maanden na verschijnen, goud. Die winst moet de rapper met Brabantse tongval verdedigen in de Entreehal van de Oosterpoort. Dat doet hij vanavond - voor het eerst met band - zonder moeite. Die ster heeft zijn toppunt nog niet bereikt.

CONCERT
Gers Pardoel, Noorderslag, Entreehal Oosterpoort, 14 januari 2012

MUZIEK
Wie Gers Pardoel niet kent, heeft afgelopen maanden in een hol onder de grond geleefd. De übercatchy single Ik Neem Je Mee stond sinds oktober vorig jaar in totaal vijf weken op de eerste plek in de Nederlandse Single Top 100 - in 2011 was geen nummer langer koploper van die lijst. Vanavond schotelt Gers een scala aan licht verteerbare Nederlandstalige hiphop voor, en dat zijn niet alleen tracks van zijn debuutalbum "Deze Wereld Is Van Jou", maar bijvoorbeeld ook "Broodje Bakpao", de monsterhit van The Opposites waarin Pardoel figureerde.

PLUS
Niemand loopt weg om zijn jas te halen en zijn biezen te pakken, in tegenstelling, het blijft de hele show van Gers Pardoel bomvol. En dat om 1.00 uur 's nachts in de entreehal van Oosterpoort is al een hele prestatie. Maar verwonderlijk is het niet, want Gers Pardoel geeft alles. Hij is energiek, innemend en vooral ontzettend dankbaar. "Ik werd gewaarschuwd voor het norse volk op Noorderslag, maar jullie gaan fucking hard!" Halverwege de set komen er een paar paarse opblaaskrokodillen bij Kees van Hondt vandaan, en ook zij zagen dat het goed was: op liefdesliederen als 20.03 en Bagagedrager - waar Sef van de partij is - wordt al net zo uitzinnig gereageerd als op de echte feestkneiters De Money & De Faam en Broodje Bakpao. Die klinken door de retestrakke band overigens nog krachtiger dan op plaat.

MIN
Oppervlakkig, aalglad en soms zo plat als een dubbeltje, precies zoals je van zulke écht populaire muziek verwacht. Zullen we hem dat dus maar niet verwijten? Een beter verwijt: echt goed zingen kan Gers Pardoel niet. Gelukkig weet hij dat maar al te goed. Slim dus om tijdens refreintjes wat extra zang uit een doosje te toveren, en zelf maar zachtjes mee te neuriën. Zolang die lippen maar bewegen, toch? Niemand die het merkt, en het maakt de show sterker. Maar een beetje gemakkelijk is het wel.

CONCLUSIE

Naast goedkope romantiek en feesten alsof je leven ervan afhangt, zingt Pardoel toch vooral over zucht naar roem. Raad eens wat, Gers: Je leeft je droom. Hij is de personificatie van popmuziek, bewijst hij vanavond nogmaals op Noorderslag. Ook op de bühne is de wereld van Gers Pardoel. In 2012 geheid op ieder festival te zien.

CIJFER
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12