ESNS12: WiWa & Friends glijden door de Bovenzaal ESNS12: WiWa & Friends glijden door de Bovenzaal

Willie Wartaal introduceert zijn getalenteerde familie

, Erik Zwennes

ESNS12: WiWa & Friends glijden door de Bovenzaal

Willie Wartaal introduceert zijn getalenteerde familie

Erik Zwennes ,

Willie Wartaal heeft de afgelopen jaren zijn vriendenkring op sleeptouw genomen, en misschien ook wel andersom. In het grootste geheim werkten deze heren aan nieuwe muziek. Wat begon als een studioproject voor de lol is uitgegroeid tot een liveact. Een hele sterke liveact.

CONCERT
WiWa & Friends, Noorderslag, Oosterpoort, 14 januari 2012

MUZIEK
Willie “WiWa” Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig heeft zijn broertje, twee neven en twee buurjongens bijeen gebracht voor een zijproject. Of bijeen gebracht, hij zat al met ze aan te klooien in zijn thuisstudio en had toen zoveel leuke liedjes dat hij het ook wel eens live wilde spelen. De enige track die we al kennen is Waggiewoensdag.

PLUS
“Een klein jijtje, een klein ikje. Kinderzitje”, Willie Wartaal is gelukkig, verliefd en comfortabel. Wie nog steeds denkt dat alleen uit ongeluk belangrijke kunst gecreëerd wordt, is lelijk. Samen met zijn vrienden heeft hij zich weken lang opgesloten om de liedjes af te krijgen en het live voor elkaar te krijgen, en dat is te horen. Vieze Geile is een sexy r&b track over vrouwen die niet op een handdoekje neuken. Adje en Vjeze Fur gooien er een verse op. De track Bawlin’ is bijzonder smoov, zelfs de meest stramma lijven beginnen te wiebelen. Tot slot speelt WiWa & Friends een remix, of opnieuw geproduceerde versie, van Waggiewoensdag. De zaal brult het nummer al mee en Wartaal straalt met trots.

MIN
Op basis van zo’n korte set is het moeilijk te zien of dit ook tien nummers lang zo sterk blijft. Je ziet de spanning bij WiWa pas na een tijdje van hem afglijden. Dan wordt het echt leuk en verschijnt de aanstekelijke glimlach.

CONCLUSIE
Niemand wist wat het kon verwachten van dit project. Zelfs zijn Jeugd collega’s moeten het nog maar zien. Alleen WiWa zelf wist dat hij het waar kon maken. Het allereerste optreden smaakt enorm naar meer. Door het strakke schema hebben de heren maar tijd voor vierenhalve track. Toch is meteen duidelijk dit hier iets bijzonder muzikaals staat. Een goede band met frisse laidback producties en nieuwe thematiek voor de mc. Kom maar door met die plaat.

CIJFER:
8+

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12