ESNS12: Veronica Falls flink door de mand ESNS12: Veronica Falls flink door de mand

Hype komt niet tot wasdom

, Timo Pisart

ESNS12: Veronica Falls flink door de mand

Hype komt niet tot wasdom

Timo Pisart ,

Veronica Falls zou zomaar het onderwerp kunnen zijn voor een coming-of-age film. Het toneel: een middelbare school in Londen. In de bijrollen: een wat autistische, dolkomische drummer die de hoogste cijfers haalt en een ongemakkelijk kijkende bassiste die niet uit de voeten kan met haar instrument. De hoofdrollen zijn natuurlijk weggelegd voor dat schattige meisje met rode lippenstift en de mysterieuze, dromerige jongen met haar voor zijn ogen. Ze hebben maar één probleem: ze weten best hoe ze liedjes moeten schrijven, maar niet echt hoe ze die moeten spelen.

CONCERT
Veronica Falls, Eurosonic, De Spieghel, 13 januari 2012

MUZIEK

Niets geen synthesizers, niks overdaad aan effecten of andere opschmuck: gewoon drie akkoorden, recht-doorzee drums en een flinke bak galm over de zang. Veronica Falls maakt catchy garagepop. Hun debuutalbum werd afgelopen jaar uitgebracht op kwaliteitslabel Bella Union (o.a. Beach House, Fleet Foxes en Department of Eagles), waarna de blogs over elkaar heen buitelden met superlatieven.

PLUS
Best charmant, zo'n jong schoolbandje. Ze hebben een paar aanstekelijke liedjes die het prima zouden doen als de soundtrack van die coming-of-age film. "Bad Feeling" is zo'n typisch meeneurie-nummer, op "The Box" valt goed te heupwiegen, en "Found Love In A Graveyard" is een oorwurm die nog dagen in je kop blijft hangen. In de film winnen ze na enkele tegenslagen, waaronder vanzelfsprekend liefdesverdriet en problemen met ouders, ongetwijfeld de bandwedstrijd.

MIN
Wacht eens even, dit is geen bandjeswedstrijd of coming-of-age film, dit is de internationale beurs voor nieuwe muziek. Ondanks het vele toeren staat deze band nog altijd onwennig op het podium, tussen de nummers vallen onnodig lange stiltes en er wordt telkens uitgebreid gitaren gestemd. Bovendien is de zang ver onder de maat, zelfs de grote hoeveelheden galm kunnen niet verbergen dat deze jongens en dame gewoonweg niet kunnen zingen.

CONCLUSIE
Dit is misschien twintig minuten leuk, maar de vijfenveertig minuten die Veronica Falls moest vullen zijn veel te veel. Dit Britse kwartet is de hype echt niet waard en ging vanavond in de Spieghel keihard op zijn bek.

CIJFER
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12