ESNS12: Vanderbuyst moet oppassen voor metaalmoeheid ESNS12: Vanderbuyst moet oppassen voor metaalmoeheid

Driekwartier nog net teveel voor metaltrio

, Bas van Duren

ESNS12: Vanderbuyst moet oppassen voor metaalmoeheid

Driekwartier nog net teveel voor metaltrio

Bas van Duren ,

Gimmick? Ode? Trucje? 'BOEIUH!!!' zal de gemiddelde fan van Vanderbuyst vanuit de pit schreeuwen. Het Brabantse metaltrio stond vorig jaar nog op PleuropSonic te spelen in de Benzinebar, nu staan ze in de Foyer bij de Grote Zaal van Noorderslag. Sellouts? 'BOEI-UHHHH!!!!!'

CONCERT
Vanderbuyst, Noorderslag, Foyer Grote Zaal, 14 januari 2012

MUZIEK
Metal uit vervlogen tijden. De solo is koning, de riff adjudant en de corna de universele groet. 

PLUS
Vanderbuyst houdt zich goed aan de metalgeboden die de goden van Black Sabbath decennia geleden voorschreven: de solo's zijn gezichtsmeltend, iedere klap op de basdrum voelt als een dreun in je maag en dat stoffige Iron Maiden-shirt van je zit thuis in een hoekje jou te vervloeken, omdat je die niet hebt meegenomen.

MIN
Dezelfde formule driekwartier aanhoren is een kwartier teveel. De afwisseling in de nummers beperkt zich over de breedte alleen tot het tempo van de nummers. 

CONCLUSIE
Als Vanderbuyst het aandurft om nummers te maken die nog even metal zijn als de rest, maar wel met de nodige wendingen, dan moet een uur ook te doen zijn. Is dat geen optie, dan mag het visueel wat groter met de nodige vlammenwerpers en afgebeten vleermuishoofden.

CIJFER
6,66

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12