ESNS12: Groningen niet klaar voor Thomas Azier ESNS12: Groningen niet klaar voor Thomas Azier

Azier zet eigenzinnig, maar overtuigend uitheems optreden neer

, Pepijn van Gils, foto's Niels de Vries

ESNS12: Groningen niet klaar voor Thomas Azier

Azier zet eigenzinnig, maar overtuigend uitheems optreden neer

Pepijn van Gils, foto's Niels de Vries ,

Bij sommige artiesten vraag je je af waar ze in godsnaam ineens vandaan komen. Thomas Azier is zo'n jongen. Amper 25 jaar oud, verdween vijf jaar geleden naar Berlijn om voorlopig onder de Nederlandse radar te blijven. Nu meldt hij zich op Eurosonic 2012 met zijn debuutplaat op zak en met band, voor het eerst weer op Nederlandse bodem. En hij is duidelijk op zoek naar een groter publiek.

CONCERT
Thomas Azier, Noorderslag, Marathonzaal, 14 januari 2012

MUZIEK
Trage technopop die bolstaat van de synthesizers en samplers. Lage zware baslijnen, waarover de vocalist flink uithaalt met zijn kopstem.

PLUS
In het Hollandse landschap is de kruising tussen Scooter, New Order en Depeche Mode op zich een welkome aanvulling. Verrassend verfrissend, zogezegd. Ook in de mosaiek aan polderpop op Noorderslag steekt hij lekker af met zijn uitheemse technobeats en schelle stemgeluid. De tracks zitten sterk in elkaar en knallen de zaal in. Hij brengt de nummers ietwat theatraal, maar met gevoel voor noodzakelijkheid.

MIN
Azier voelt nog wat onwennig aan in zijn rol op het podium en ook het publiek in de Marathonzaal lijkt er nog niet helemaal klaar voor. Zijn stem vertoont sporen van vermoeidheid en overbelasting door de vele optredens de laatste dagen.

CONCLUSIE
Azier zet een eigenzinnig en sterke performance neer vanavond. Hij brengt overtuigd van zijn eigen gelijk een orgineel theatraal geluid, dat ergens tussen dance en synthpop inhangt. Zijn werk als producer en performer is niet te onderschatten en zeker iets om in de gaten te houden komend jaar.

CIJFER
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12