ESNS12: Team Me viert ondanks de crisis een vederlicht feestje ESNS12: Team Me viert ondanks de crisis een vederlicht feestje

Tussen pubervreugde en tienerpathos

, Timo Pisart

ESNS12: Team Me viert ondanks de crisis een vederlicht feestje

Tussen pubervreugde en tienerpathos

Timo Pisart ,

De zelf gefabriceerde slingers die aan de microfonen hangen, zeggen al genoeg: voor het Noorse Team Me is het leven een feestje. Kredietcrisis? Nooit van gehoord. Aanslag in Utøya? We gaan het er niet over hebben. Team Me is als de tienertijd waarin alles zoveel intenser wordt ervaren. De beste feestjes, een intense eerste verliefdheid, maar ook dat kwezelige zielig zijn om niets.

CONCERT
Team Me, Eurosonic, Stadsschouwburg, 12 januari 2012

MUZIEK

Rijkgeorkestreerde maar vederlichte indiepop uit Noorwegen, met arrangementen en meerstemmige koortjes zoals Arcade Fire ze ook heeft, maar dan met een lichter sausje. Staat het debuutalbum To The Treetops! - dat pas in maart 2012 in de rest van Europa uitkomt - vol met strijkers, vanavond worden die ingewisseld voor een drietal elektrische gitaren en meer stuwende percussie.

PLUS

Team Me is begeesterd zoals alleen jonge honden dat kunnen zijn: de eerste maten klapt de frontman direct enthousiast mee en er wordt vooral door de zangeres continu door de lucht gesprongen. Maar alle capriolen van de kleurrijke Noren leiden niet tot slordig spel, in tegenstelling: de slim in elkaar gestoken nummers worden retestrak en secuur vertolkt. Zeker de eerste helft van de set heeft een hoog energieniveau dat overslaat op het publiek.

MIN

En dan wordt het tempo aanzienlijk omlaag geschroefd voor een tweetal rustigere nummers. Het eerste heeft een bombastisch outro dat nergens naartoe gaat, ook het tweede beklijft niet. Nu valt op hoe zeurderig er eigenlijk wordt gezongen. Nee, Team Me weet duidelijk niet hoe een ballad te schrijven.

CONCLUSIE

Uiteindelijk weet Team Me zich te herpakken met het Sigur Ros-achtige "Dear Sister" en "With My Hands Covering Both Of My Eyes I Am Too Scared To Have A Look At You Now", tevens het luid gescandeerde mantra waarmee de show wordt afgesloten. Een groots geluid voor zulke jonge honden. Laat dat debuutalbum maar komen.

CIJFER

7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12