ESNS12: Le Le gooit de sexy haren los ESNS12: Le Le gooit de sexy haren los

Parra steelt de show met extravagante illustraties

, Erik Zwennes

ESNS12: Le Le gooit de sexy haren los

Parra steelt de show met extravagante illustraties

Erik Zwennes ,

Le Le primeurde vorige week de nieuwe single Neen. Een zeer sterk voorproefje van het nieuwe album Partytime. Op Noorderslag valt nog niet alles op zijn plek, maar de voortekenen voor 2012 zijn goed, en sexy.

CONCERT
Le Le, Noorderslag, Oosterpoort, 14 januari 2012

MUZIEK
Sexy doch subtiele clubhouse van Rimer London, postmoderne metropoolraps van Faberyayo en live illustraties door de grote Piet Parra.

PLUS
Na een gedragen poëtische introductie van Yayo is het gelijk tijd voor een nieuwe track. De producties zijn helemaal 2012. Moderne klassiekers Hard, Luxe Benen en Breakfast doen het ook nog goed. Sterker, het zijn de hoogtepunten. Op slottrack Neen na, natuurlijk. Wat is dat een sterke nieuwe single. De grootste stap voorwaards vandaag is de nieuwe tekenaanpak van Parra. De illustrator en allround kunstenaar is overgestapt van digitale live-schetsen naar analoge tekeningen die via een hangend cameraatje worden geprojecteerd aan weerszijden van de booth. Je ziet zijn hand, gefrommelde papiertjes en geweldige beelden die live als stop-motion tot animaties worden verbouwd. De schaduw van Faberyayo op beide schermen maakt het af. 'Jeutje, ik wist niet dat jullie het zo leuk zouden vinden', ja, dat vinden we.

MIN
Waar Le Le in het verleden als stand alone act wegkwam, is het vannacht meer een tussendoortje voor tijdens een discoavond. Nummers worden aan elkaar gemixt en een nieuw nummer is een beetje nietsig.

CONCLUSIE
Dit showcaseoptreden is iets te kort voor Le Le. Je krijgt nauwelijks een indruk van waar het muzikaal heen zal gaan na de release van het nieuwe album Partytime. Maar twee van de drie nieuwe nummers zijn al weer hartstikke raak en de oude tracks blijven werken. Piet Parra tekent het geheel aan elkaar.

CIJFER:
7

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12