ESNS12: Misplaatst Krampfhaft doet wat hij kan ESNS12: Misplaatst Krampfhaft doet wat hij kan

Maar heeft op Noorderslag weinig te zoeken

, Marco Muhring

ESNS12: Misplaatst Krampfhaft doet wat hij kan

Maar heeft op Noorderslag weinig te zoeken

Marco Muhring ,

Nobody Beats The Drum bouwt af en zo snel als zij klaar zijn, begint Boemklatsch met opbouwen. 90% van het publiek staat tijdens de set van Krampfhaft richting het podium te kijken, terwijl de man zelf toch echt aan de zijkant van de zaal staat te draaien. Door dit schema onterecht gedegradeerd tot pauze-dj.

CONCERT
Krampfhaft, Noorderslag, Binnenzaal, 14 januari 2012

MUZIEK
Post-dubstep, UK bass en juke. Dat juke is een snellere variant van ghetto house, met opgefokte percussie, claps en veelvuldig gebruik van Roland 808 en 909 sounds. Krampfhaft’s meest recente EP ‘Makin’ Magic’ maakte veel indruk en werd door internationale collega-dj’s als Slugabed, Daedelus en Om Unit opgepikt. De Utrechter is dus ook over de landsgrenzen succesvol: na optredens in Engeland, Oostenrijk en Duitsland staat er nu voor februari een tour in Amerika gepland.
 
PLUS
Krampfhaft is, naast begaafd producer, een goede dj met een smaakvolle plaatkeuze. Naast zijn eigen werk komen tracks van onder andere Kingdom en Rustie voorbij en daarmee is hij op Noorderslag ambassadeur van de huidige UK bass-trend. Hij kiest ervoor om rustig op te bouwen en dat is de enige goede keuze: tussen de visuele gigaproducties van Nobody Beats The Drum en Boemklatsch ingeklemd ga je het sowieso verliezen als je daartusssen ook nog drie kwartier lang gaat staan blazen. Juist door rustiger platen te durven draaien, onderscheidt Krampfhaft zich.

MIN
Maar het blijft een zwaar ongelukkige positie, tussen deze twee electromonsters in. Wat doet Krampfhaft überhaupt op Noorderslag? Aan een spot op Eurosonic had deze jongen zoveel meer gehad. Bijvoorbeeld Simplon boven, of in Subsonic, had hij kunnen accelereren en zich kunnen richten op waar de kansen voor hem liggen: het buitenland. Hij verdient meer dan deze uitgebluste, ongeïnteresseerde zaal publiek die zelfs bij zijn sterkste nummer Carl Sagan The Man nauwelijks reageert. 

CONCLUSIE
Krampfhaft is een talent en kiest voor een heel specifieke sound, waarmee hij zich onderscheidt van veel andere producers. Zijn programmering op Noorderslag zal hem waarschijnlijk weinig verder helpen en het is onterecht dat hij op deze manier als pauze-dj heeft moeten dienen.
 
CIJFER
6,5
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12