ESNS12: Great Mountain Fire brandt feller dan fel ESNS12: Great Mountain Fire brandt feller dan fel

Brusselse indie-disco-pop staat als een huis

, Timo Pisart

ESNS12: Great Mountain Fire brandt feller dan fel

Brusselse indie-disco-pop staat als een huis

Timo Pisart ,

Meestal is het Vlaanderen dat fungeert als de Belgische hofleverancier van strakke, gedreven rockbands die opereren met militaristische precisie. Great Mountain Fire bewijst vanavond in de Muziekschool dat er ook uit Walloniƫ bands komen die klaar zijn om de rest van Europa te veroveren.

CONCERT
Great Mountain Fire, Eurosonic, Muziekschool, 13 januari 2012

MUZIEK
Het Brusselse Great Mountain Fire heeft wel wat weg van Phoenix en Friendly Fires: frisse indie-disco-pop met funky gitaarslagjes, dito basloopjes en af en toe een snerpende synth. Gewoon niet te moeilijk, met lekker aanstekelijke refreintjes die veelal met een kopstem worden gezongen.

PLUS
Great Mountain Fire heeft een paar gouden liedjes op het repertoire, van het heerlijk lome "It's Alright" tot het meer oppeppende Crooked Head - een hit in potentie waar The Wombats jaloers op mag zijn. Ook single "Late Lights" doet het vanavond goed. De leadzang wordt prettig afwisselend vertolkt door beide gitaristen en de bassist, en het geluid is tot in de puntjes verzorgd.

MIN
Oh, wat een draak van een slotstuk. Alsof deze Belgische hipsters wilden afsluiten met een portie knallende electrorock, maar eigenlijk geen inspiratie meer hadden en het gedroch dus maar instrumentaal hebben gehouden. Schoenmaker, blijf je leest, zeggen we dan. Dit kan het Nederlandse Krach bijvoorbeeld veel beter.

CONCLUSIE
Vernieuwend? Nee, maar goede popbands kun je niet genoeg hebben, en Great Mountain Fire staat als een huis.

CIJFER
8-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12