Niet alleen het kapsel van Emeli Sandé is bleek Niet alleen het kapsel van Emeli Sandé is bleek

Met vlak en geijkt optreden maak je geen vrienden

, Erik Zwennes

Niet alleen het kapsel van Emeli Sandé is bleek

Met vlak en geijkt optreden maak je geen vrienden

Erik Zwennes ,

Emeli Sandé is al een grote naam. Zo schreef ze voor Leona Lewis en Cher Lloyd en is Simon Cowell groot fan. Met haar eigen band en liedjes wil het minder vlotten. Er zit sterk materiaal tussen, maar dit optreden zal men snel vergeten.

CONCERT
Emeli Sandé, Eurosonic, Cathedral, 13 januari 2012

MUZIEK
Idols baas Simon Cowell noemde haar zijn favoriete songwriter van het moment, ze scoorde hits met Chipmunk en Wiley en schreef voor Susan Boyle, Cheryl Cole en Tinie Tempah. De kleine Schotse Emeli Sandé (24) is al een grote naam. Half februari verschijnt haar debuutalbum "Our Version of Events".

PLUS
Emeli Sandé is technisch gezien misschien wel de beste zangeres van heel Eurosonic Noorderslag. Zonder moeite doet zij dingen waar anderen na jaren zangles nog van dromen. Als performer is ze ook een professional. Alles gaat zo soepel en gemakkelijk. De timing met haar band is feilloos. Halverwege de set ontstaat wat reuring door de sterke track "Next To Me". Slotnummer "Heaven" is eveneens een hoogtepunt.

MIN
...maar zelfs dat sterke nummer wordt enorm laf en laks gespeeld. Deze sessiemuzikanten delen de uitstraling van een bloemkool. Strijkers komen uit een doosje, de handgebaartjes van Sandé worden doodvervelend, vanaf het tweede nummer moeten we al massaal meeklappen en als dat maar spaarzaam gebeurt, verhaalt mevrouw over het favoriete nummer op haar album. 'Dit liedje schreef ik met Alicia Keys', nu is namedropping soms best lief, maar wat volgt is het tergende nummer "Hope". Een jeukend RTL4-epos over hoe het toch verder moet met de wereld.

CONCLUSIE
Veel bleker, veiliger en geijkter is soulpop niet te krijgen. Drie nummers is de set zijn geweldig goed geschreven en Emeli Sandé is een buitengewoon zangeres, maar op deze manier is het gewoon niet leuk. Gisteren veroverde Lianne La Havas hier in Groningen menig hart. Emeli Sandé moet het doen met een laf applausje. Ze doet dan ook alles precies tegenovergesteld van La Havas: zonder warmte, humor en enthousiasme. Hopelijk valt alles na de albumrelease wel op zijn plek.

CIJFER:
5-

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12