ESNS12: Eefje de Visser met sprongen vooruit ESNS12: Eefje de Visser met sprongen vooruit

Nederpopper is Grote Zaal-waardig

, Pepijn van Gils

ESNS12: Eefje de Visser met sprongen vooruit

Nederpopper is Grote Zaal-waardig

Pepijn van Gils ,

Vorig jaar stond Eefje de Visser ook al op Noorderslag. Toen in de Marathonzaal. Zij treed vanavond op in de grote zaal, samen met de band waarmee ze vorig op Noorderslag voor het eerst op het podium stond. Gedurende het afgelopen jaar namen zij gezamenlijk de arrangementen van haar album "De Koek" onder handen. Vanavond presenteerde zij het resultaat en nam zij de dvd op die bij de heruitgave komt.

CONCERT
Eefje de Visser, Grote Zaal Oosterpoort, Noorderslag, 14 januari 2012

MUZIEK
Eefje maakt ongecompliceerde Nederpop. In haar songs verbindt zij op toegankelijke wijze alternatieve popmuziek met lichtevoetige poëzie.

PLUS
Na haar debuutalbum "De Koek", dat goed ontvangen werd vorig jaar, heeft De Visser niet stilgezeten, maar flink gewerkt aan het uitbouwen van haar optredens. De kleine liedjes die zij schreef, zijn in een jaar uitgegroeid tot een uitgebalanceerd repetoire van volwaardige songs. Bovendien worden ze vertaald door een inmiddels goed ingespeelde band. Haar optreden heeft hierdoor de wasdom bereikt die Grote Zaal-waardig te noemen is. Melodie en zangpartijen zijn voor de grotere zalen goed verdeeld en komen samen in een warm en romantisch totaal.

MIN
De aanzwellende thema's brengen zonder meer langzaam in beweging, maar het overgrote deel van de luisterliedjes is toch echt materiaal voor de schouwburg. En hoewel er binnenkort een dvd uitkomt, die vanavond geschoten wordt, had een nieuw nummer, of twee, welkom geweest.

CIJFER
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12