ESNS12: Chagall gooit de schroom van zich af ESNS12: Chagall gooit de schroom van zich af

Zangeres laat zich niet verstikken door de zenuwen

, Erik Zwennes

ESNS12: Chagall gooit de schroom van zich af

Zangeres laat zich niet verstikken door de zenuwen

Erik Zwennes ,

Chagall viel afgelopen jaar op met een sterke single in samenwerking met Bronstibock. Uit het niets werd ze gedraaid op 3FM en werd ze uitgeroepen tot Serious Talent. Op het bijbehorende podium laat ze tracks van haar debuut-EP horen. Met een dienende band heeft ze alle ruimte om te laten horen heel veel in haar haar mars te hebben. Van Chagall gaan we meer horen.

CONCERT
Chagall, Noorderslag, Oosterpoort, 14 januari 2012

MUZIEK
Chagall is een 23-jarige zangeres uit Amsterdam. Voor haar debuut-EP ging ze een samenwerking aan met producers, live heeft ze een band. Chagall stond al op een Hollandse Nieuwe compilatie. Een half jaar geleden werd single Breathe voor het eerst gedraaid op 3FM.

PLUS
Vanaf het tweede nummer is Chagall ontdooid. Ze heeft letterlijk haar cape afgeworpen, lacht, swingt en laat horen over een geweldig sterke stem te beschikken. Deze gebruikt ze creatief. Niet enkel Beyonce’ig brullen of mooizingerij, maar divers. Ze samplet haar eigen stem zelfs en bouwt zo haar eigen close-hormony koor. De band is dienend, maar niet als sessiemuzikanten, meer om de minimale arrangementen van de EP te benaderen. Live krijgt de muziek wel meer kracht en ruimte, wat een verstandige keuze is. Subtiele dubstepwobbles zorgen voor een duw in de rug van het publiek. Chagall laat halverwege haar set horen ook een zwarte stem te bezitten. Ze croont, ad-lipt en na een warm en muzikaal nummer volgt de sterke cover van Fink’s If Only. Tijdens slottrack Breathe is alle gene verdwenen en danst Chagall over het podium.

MIN
"Ik zal hier maar niet te veel over nadenken, want dan ga ik huilen", Chagall beleeft vanavond haar droom en komt ook een beetje zenuwachtig op. Na de openingstrack is de kou van haar stem. Maar niet uit al haar nummers. Rihanna-cover Only Girl laat zien dat warme en uitgelaten liedjes haar goed doen. Het eigen werk is veel meer ingetogen en onderkoeld, zoals Jamie Woon dat ook doet. Dat werkt niet altijd in haar voordeel. De een-na-laatste track is heel naar, met een vervelende gitaarsolo.

CONCLUSIE
Chagall combineert Katy B, Rihanna en Jamie Woon in een heel eigen en frisse sound. Een mooie vrouw met geschoolde stem verdwijnt in Nederland al snel in het talentenjachtencircuit. Chagall kiest haar eigen weg en zal daardoor zeker weten een langere en mooiere carrière voor zich hebben. Dit was in ieder geval een zeer geslaagde showcase.

CIJFER:
7,5

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12