ESNS12: Kees van Hondt laat de kluiten in het rond vliegen ESNS12: Kees van Hondt laat de kluiten in het rond vliegen

Carnavalskrakers, piratenmetal en de Fabeltjeskrant

, Atze de Vrieze

ESNS12: Kees van Hondt laat de kluiten in het rond vliegen

Carnavalskrakers, piratenmetal en de Fabeltjeskrant

Atze de Vrieze ,

"We hebben maar tot twee uur, dus ik begin meteen met de tweede plaat." Kees van Hondt heeft zijn vrienden meegenomen. Er worden varkens geknuffeld, Peter Weening staat in zijn blote bast in een tuinbroek te dansen, er worden aardappels geschild, volwassen mannen zijn in gevecht met paarse krokodillen, en de kluiten vliegen in je bier. Noorderslag maakt kennis met het fenomeen, het enigma dat boven iedere wet verheven is. De flauwekultus in optima forma.

CONCERT
Kees van Hondt, Noorderslag, Grote Zaal, 14 januari 2012

MUZIEK
Een stukje geschiedenis: achter de naam Kees van Hondt schuilt John van Luyn, programmeur van de Melkweg met een fetisj voor flauwekul uit alle continenten. Polka's, carnavalskrakers, en liefst allebei, polkarnavalskrakers. Tijdens de slotnachten van Lowlands werd hij een fenomeen, niet in de laatste plaats omdat zijn fans takkenbossen en opblaasspeelgoed meenamen. Inmiddels verspreidde het virus zich naar onder Sziget, waar Kees van Hondt na Major Lazer aantrad en zo Diplo in een opperste staat van verwarring bracht. Komende zomer wil ieder lokaal festival deze act hebben.

PLUS
Spreekstalmeester Kees van Hondt heeft geen assistente, hij loopt zelf met de bordjes. "Leuk". "Feest". "Polonaise". En ja, dat is het allemaal. Het was even de vraag of het Noorderslag-publiek wel Keeswaardig was, maar er zijn meer dan genoeg mensen bereid om de plantjes eens lekker buiten te zetten. Binnen de korste keren ontstaat een stevige hospit. Opblaasdieren, kleine twijgjes en struiken met kluit, prullenbakken, alles wordt boven het hoofd getorst door volwassen mannen en vrouwen. Gastoptredens zijn er van de BZB en Pigmeat. Is al deze onzin goed te praten? Jazeker, want Kees van Hondt draait niet zomaar polonaisekrakers, hij put uit een zorgvuldig samengestelde platentas. Met liefde voor de domste dansdeuren, voor de universele taal van de bruiloftsdans, voor Noord-Koreaanse polka, Schotse piratenmetal, voor Hollandse boerenrock en de Fabeltjeskrant.

MIN
Kees van Hondt keert goed en slecht binnenstebuiten als een handschoen. 

CONCLUSIE
Drink meer prik
Je zult het nooit betreuren
Je blijft er altijd nuchter bij
Je krijgt alleen de hik

CIJFER
11

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12